Burger King introduceert RECUP statiegeldsysteem in Duitsland

Statiegeldsysteem RECUP voor Burger King

Burger King introduceert RECUP statiegeldsysteem in Duitsland

Burger King restaurants in Duitsland implementeren herbruikbare en recyclebare PP-bekers via het RECUP statiegeldsysteem. De fastfoodketen verwacht daarmee eenmalig gebruik van bekers te verminderen. Volgens Burger King zijn de RECUP-producten 100% recyclebaar en vrij van schadelijke stoffen en BPA.

RECUP statiegeldsysteem

Consumenten betalen 1 euro statiegeld voor een RECUP beker en deksel en kunnen deze gebruiken voor drankjes, milkshakes en ijs in de Duitse Burger King restaurants en drive-thru’s. De RECUP producten kunnen worden ingeleverd bij een Burger King vestiging of bij 18.500 RECUP distributiepunten in heel Duitsland. Daar worden ze volgens de hygiënevoorschriften gereinigd en weer in de herbruikbare sector geplaatst. Naar verwachting zal een RECUP beker tijdens zijn levensduur 1.000 wegwerpbekers vervangen.

CoffeeCup Paper sleeve

Elke RECUP beker wordt bovendien geleverd met een CoffeeCup Paper sleeve, gemaakt van oud papier en 25% papiervezels afkomstig van gerecyclede wegwerpbekers. Deze oplossing zal naar verwachting zo’n 1,7 miljard wegwerpbekers, die jaarlijks in Duitsland worden gebruikt, in de papierkringloop houden. De sleeve is namelijk tot 25 keer recyclebaar in bestaande papierstromen.

Artikel delen