Canary Clean Products zet zich in voor plasticvrije badkamer

Zeep van Canary Clean Products is geconcentreerd en plasticvrij verpakt

Canary Clean Products zet zich in voor plasticvrije badkamer

Het Amerikaanse cosmeticamerk Canary Clean Products maakt producten voor persoonlijke verzorging die zoveel mogelijk plasticvrij zijn verpakt. Het assortiment omvat tandpastapellets, mondwaterconcentraat, kleimaskers, zeep en hervulbare schuimende handzeep. Naast het vervangen van plastic door materialen als glas, metaal en papier, verlaagt Canary zijn ecologische voetafdruk door water uit zijn producten zoals tandpasta, mondwater en zeep te verwijderen.

 

Hergebruik

Naast dat het plasticvrij is, is hergebruik van de verpakkingen de topprioriteit van Canary. Het merk moedigt klanten bijvoorbeeld aan om de fles mondwaterconcentraat bij te vullen wanneer ze op reis of onderweg zijn.

Eenvoudig design

Het ontwerp van de verpakking en het merk is enigszins eenvoudig gehouden, met minimale kleurenpaletten. Het logo en het woordmerk van Canary domineren productlabels met een typemachine-lettertype als ondersteunend lettertype. Kleine, eenvoudige afbeeldingen duiden smaken en geuren aan.

Kleine veranderingen

De berg verpakkingsafval lijkt misschien overweldigend, vooral als zoveel dingen die we dagelijks gebruiken, zoals badproducten, bijna altijd verpakt zijn. Maar merken als Canary bewijzen dat kleine veranderingen aan verpakkingen en producten het mogelijk kunnen maken om milieuvriendelijkere goederen te maken.

 

Artikel delen