Duurzame verpakking voor Champagnefles

Het Franse Champagnehuis Maison Perrier-Jouët en het Engelse papierproductiebedrijf James Cropper hebben met Colourform een duurzame geschenkdoos gecreëerd voor Champagneflessen

Duurzame verpakking voor Champagnefles

Het Franse Champagnehuis Maison Perrier-Jouët en het Engelse papierproductiebedrijf James Cropper hebben met Colourform een duurzame geschenkdoos gecreëerd die in de luxe-verpakkingenmarkt esthetiek combineert met milieubetrokkenheid, informeert de verpakkingsfabrikant.

De Belle Epoque Cocoon is gemaakt met twee natuurlijke materialen, namelijk papierpulp bereid uit FSC-goedgekeurde duurzaam beheerde bossen en wijnstokscheuten uit Frankrijk. PerrierJouet.1De verpakking is speciaal ontworpen voor de vintage cuvees Perrier-Jouët Belle Epoque en Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé van het Champagnehuis. De Belle Epoque Cocoon wrap bevat geen vernis of lijm en is met een gewicht van 49 gram 93% lichter dan de vorige geschenkdoos.

Recyclebaar en circulair

De wijnstokscheuten worden na het snoeien aan het einde van de winter teruggewonnen, waardoor deze natuurlijk verkregen agrifibre een tweede leven krijgt en de verpakking zowel recyclebaar is met andere papierproducten als circulair van opzet.PerrierJouet.3 De geüpcyclede wijnstokscheuten geven de afgewerkte doos een gekleurd, gespikkeld uiterlijk. De wrap omhult de gehele fles, alleen de gouden dop is zichtbaar door een kleine bloembladachtige kraag.

‘Met een minimalistische elegantie wordt de emblematische art nouveau-geïnspireerde anemoon van het Perrier-Jouët-huis subtiel overgebracht door de bloemdecoratie die aan de rand van de verpakking vervaagt met een dubbel reliëf, verklaart Richard Dancy, merkmanager van Colourform bij verpakkingsproducent James Cropper.

Hernieuwbare energie

De Colourform-productie van James Cropper maakt gebruik van 100% hernieuwbare energie, waarbij naar eigen zeggen het grootste deel van de stroom ter plaatse wordt opgewekt door eigen zonne- en waterkrachtcentrales.

Artikel delen