Coca-Cola en Blue Ocean Closures ontwikkelen biobased sluiting

Blue Ocean Closures en Coca-Cola ontwikkelen biobased sluiting

Coca-Cola en Blue Ocean Closures ontwikkelen biobased sluiting

Blue Ocean Closures, producent van sluitingen voor verpakkingen, heeft een overeenkomst bereikt voor een samenwerking met Coca-Cola's EMEA R&D Center in Brussel. De innovatie van Blue Ocean Closure is een op vezels gebaseerde schroefsluiting, of dop, die biogebaseerd is en net als papier recyclebaar is.

‘Om deze baanbrekende stap, weg van fossiele kunststoffen, te laten slagen, is het uiterst belangrijk om mondiale merken aan boord te hebben, met de ambitie en het vermogen om echt een verschil te maken’, zegt Lars Sandberg, CEO van Blue Ocean Closures. ‘Met genoegen kondigen wij vandaag ons evoluerende partnerschap met Coca Cola's EMEA R&D Center aan, waarbij de nadruk ligt op innovatie om nieuwe en duurzamere producten op de markt te brengen.’

 

World Without Waste-strategie van Coca-Cola

In lijn met haar ambities om duurzame verpakkingen te bevorderen en tegelijkertijd het gebruik van niet-hernieuwbare materialen te verminderen, en ter ondersteuning van haar ambitieuze World Without Waste-strategie, sluit Coca-Cola zich aan bij de gemeenschap van baanbrekende partners van Blue Ocean Closure.

 

Duurzaamheidsstrategie

‘We zijn verheugd om deel uit te maken van de pioniersgemeenschap en deze innovatie te helpen testen en ontwikkelen terwijl deze zich blijft ontwikkelen. Het past zowel bij onze duurzaamheidsstrategie als bij ons voortdurende ontwikkelingswerk met toekomstige verpakkingstechnologieën die een aanvulling kunnen vormen op andere, bestaande soorten verpakkingen in onze verpakkingsmix’, zegt Daphné Ronat, verpakkingsingenieur bij het Coca-Cola EMEA R&D Center in Brussel, België.

 

Artikel delen