Coesia's oplossingen voor een verantwoorde verpakkingstoekomst

VMS Coesia duurzame verpakkingsoplossingen

Coesia's oplossingen voor een verantwoorde verpakkingstoekomst

In lijn met de wereldwijde ESG-richtlijnen heeft de Nederlandse verpakkingswetgeving de missie om verpakkingsafval te verminderen en recycling te stimuleren. Dit verplicht de verpakkingsindustrie om de wettelijke vereisten te omarmen en verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en MVO. Met de oplossingen van Coesia, partner van VMS, kunnen bedrijven aan de nieuwe ESG-richtlijnen voldoen en hun verpakkingsprocessen efficiënter en duurzamer maken.

ESG

De nieuwe verpakkingswetgeving legt de verantwoordelijkheid voor verpakkingen en de bijbehorende afvalverwerking in handen van producenten en webshops. Zij moeten zowel financieel bijdragen aan recycling en verwijdering als investeren in duurzamere verpakkingsoplossingen. Een van de opvallendste veranderingen is de nadruk op duurzaamheid en ESG (Environmental, Social, and Governance)- conformiteit. Bedrijven dienen over te stappen op verpakkingsoplossingen die voldoen aan de nieuwe normen voor milieubewustzijn en MVO.

Normen duurzaam verpakken

  • Herbruikbare verpakkingen: weg met wegwerpverpakkingen, hallo herbruikbare oplossingen om afval te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te sparen.
  • Gerecycled materiaal: verpakkingen vervaardigd uit gerecyclede materialen, zoals papier, karton of plastic om de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen.
  • Composteerbare verpakkingen: biologisch afbreekbare verpakkingen op basis van plantaardige materialen die bijdragen aan een circulaire economie.
  • Downgauging: verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld de dikte, verminderen om afval te minimaliseren. Daarnaast is maximaal 40% lege ruimte toegestaan voor gegroepeerde verpakkingen, transportverpakkingen of e-commerce verpakkingen.
  • Inzamelings- en recyclingprogramma's: programma's opzetten voor het verzamelen en recyclen van verpakkingen, zodat consumenten actief kunnen bijdragen aan duurzaamheid.

Coesia 

Coesia is een voorloper in de verpakkingsindustrie met innovatieve, ESG-conforme oplossingen. Deze partner van VMS ontwikkelt en levert machines, systemen en diensten voor diverse industrieën die productieprocessen en efficiëntie optimaliseren en productkwaliteit waarborgen. Met deze oplossingen kunnen bedrijven aan de nieuwe ESG-richtlijnen voldoen en hun verpakkingsprocessen efficiënter en duurzamer maken.

E-commerce verpakkingen

Een sterk voorbeeld hiervan is Coesia’s E-BM machine, ontworpen met precisie en duurzaamheid als leidraad. Deze machine minimaliseert het gebruik van verpakkingsmateriaal, vermindert afval door de productie van fit-to-size e-commerce verpakkingen on demand. De E-BM machine automatiseert bovendien processen, vermindert handmatig werk en is daardoor zeer kostenefficiënt.

Daarnaast biedt Coesia machines die specifiek zijn ontworpen om producten in bulk of verschillende formaten te verpakken, zoals blisters of doosjes. Deze machines zijn zeer geschikt voor de productie van grote volumes verpakte producten en bieden een duurzamere en efficiëntere oplossing dan handmatige verpakking.

Wilt u meer weten?

In deze tijd waarin duurzaamheid en ESG-richtlijnen de toon zetten, is Coesia's toewijding aan innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke pijler voor de Nederlandse verpakkingsindustrie. VMS is trots om samen met Coesia de weg te effenen naar een duurzamere verpakkingstoekomst.

Bent u actief bezig met het automatiseren en optimaliseren van uw verpakkingsprocessen in lijn met duurzaamheid en ESG-normen? Wilt u meer weten over de machines en oplossingen van Coesia? Neem dan vrijblijvend contact op met de professionals van VMS via 085 760 89 60.

Coesia logo

 

Artikel delen