Composteerbare en hittebestendige topsealfolie van Bordex

Composteerbare en hittebestendige topsealfolie van Bordex

Bordex Packaging introduceert een composteerbare topsealfolie. Deze innovatieve folie, EcoSeal genaamd, is een laminaatfolie gemaakt van onder andere cellulose en is opgebouwd uit de hernieuwbare grondstoffen olie en vet. Het hittebestendige materiaal is industrieel en thuis composteerbaar.

‘Dankzij de goede barrière-eigenschappen is deze folie geschikt voor het luchtdicht sealen van diverse voedselverpakkingen’, zegt product en marketing manager Wim Hassink. ‘De glasheldere folie vormt een perfecte aanvulling op de binnenkort te lanceren SinterCell cellulose schalen van Bordex Packaging.’

 

Thuiscompostable folie

Wat de topsealfolie volgens Hassink extra bijzonder maakt, is dat hij niet alleen gecertificeerd is voor industriële compostering, maar ook voor thuiscompostering. ‘Dit betekent dat de folie binnen slechts zes maanden volledig afbreekt op een thuiscomposthoop en transformeert tot natuurlijke, niet-giftige compost’, legt Hassink uit.

De folie is DIN gecertificeerd (DIN EN 13432) en verkrijgbaar in zowel onbedrukte als bedrukte versies, met een keuze uit maximaal acht kleuren.

 

Artikel delen