Composteerbare krimpfolie met 45% biopolymeren

Composteerbare krimpfolie met 45% biopolymeren

Cortec introduceert EcoShrink, een industrieel composteerbare krimpfolie die voor 45% uit biopolymeren bestaat. De gecertificeerde, composteerbare krimpfolie kan worden gebruikt als alternatief voor traditionele plastic krimpfolies.

In plaats van in de afvalverwerking terecht te komen of een kust te vervuilen, is EcoShrink ontworpen om af te breken in een industriële composteeromgeving waar organisch afval wordt omgezet in bodemverbeteraars. De folie is gecertificeerd industrieel composteerbaar door TÜV Austria (#TA8012206691) en voldoet aan de EN 13432 (ASTM D6400 equivalent) norm voor commerciële compostering.
Een bijkomend voordeel is dat het 45% biopolymeren bevat, waardoor het gebruik van conventioneel plastic afval wordt verminderd.

Producten krimpen

Gebruikers van EcoShrink kunnen het aanbrengen als normale krimpfolie: het stevig om apparatuur of producten wikkelen, indien nodig scherpe hoeken opvullen en door middel van warmte krimpen met een verscheidenheid aan krimpgereedschappen. Het is ook geschikt voor in een krimptunnel voor het verpakken van bijvoorbeeld ski’s, games, software, cosmetica, bouwmateriaal, enzovoort.

 

 

 

Artikel delen