Duitse Edeka introduceert eigen retoursysteem voor take away verpakkingen

Edeka regood retoursysteem voor take away verpakkingen

Duitse Edeka introduceert eigen retoursysteem voor take away verpakkingen

De Duitse foodretailer Edeka Groep introduceert met ‘regood’ een eigen retoursysteem voor take away maaltijden. Klanten kunnen de herbruikbare statiegeldverpakkingen kopen bij deelnemende winkels en ze daar na gebruik weer inleveren.

Ongecompliceerd retourproces

Onder het merk regood biedt Edeka zijn retailpartners een duurzaam alternatief voor plastic wegwerpverpakkingen. De bekers en schalen zijn gemaakt van recyclebaar monoplastic en gecertificeerd met het Blue Angel Ecolabel. Volgens de foodretailer is het retourproces heel ongecompliceerd: Edeka-klanten kunnen de statiegeldverpakkingen voor hun eten en drinken to go bij de deelnemende winkels kopen. Na gebruik brengen zij deze terug tegen restitutie van de statiegeldwaarde en na reiniging door de winkel zijn de verpakkingen opnieuw klaar voor gebruik. 

Wettelijke verplichting

Met regood speelt Edeka in op de wettelijke verplichting in Duitsland om herbruikbare verpakkingen voor take away aan te bieden. Sinds begin dit jaar zijn Duitse bedrijven met een verkoopoppervlak van meer dan tachtig vierkante meter en meer dan vijf medewerkers dit verplicht. De regood bekers en schalen worden aangeboden in formaten variërend van 300 tot 1200 milliliter en zijn te gebruiken bij een warm buffet, saladebar, bakkerij en in de horeca. Met het retoursysteem wil Edeka helpen wegwerpmaterialen te vermijden en hulpbronnen te sparen.

 

Artikel delen