Duurzaam in alle opzichten: NORDTOP topsealfolie van Nordex Flexibles

Nordex Flexibles presenteert de NORDTOP topsealfolie: Duurzaam in alle opzichten

Duurzaam in alle opzichten: NORDTOP topsealfolie van Nordex Flexibles

Duurzaamheid is hét thema bij het verpakken in kunststof, meent Nordex Flexibles. Bij topsealfolies, gebruikt om schalen te sluiten, spelen naast duurzaamheid veel andere factoren een rol. De topfolie moet goed pelbaar zijn, zowel in warme als koude toestand. Daarnaast moeten de anticondens-eigenschappen in orde zijn, zodat bij het warm afvullen van de verpakking geen condens ontstaat. Ook mag de folie niet scheuren tijdens het afpellen. Maar wat echt belangrijk is, zijn de barrière-eigenschappen die zorgen dat er geen productbederf ontstaat. Als het product verloren gaat, is de milieu-impact zeer groot.

Veel verpakkers zoeken een folie die duurzaam is en aan alle andere eisen voldoet. Nordex Flexibles biedt met de NORDTOP 25 een mono polyester topsealfolie die al deze eigenschappen combineert.

Zuurstof barrière

De recent ontwikkelde folie is een 25 micron MONO biaxiaal georiënteerde gecoëxtrudeerde polyester film, voorzien van een AlOx coating aan de buitenzijde van de film. De AlOx coating geeft de folie een zeer hoge zuurstof barrière van kleiner 1 cm3/m2/24h @ 23oC/50%R.H.

Geschikt voor meerdere substraten

De speciale sealcoating aan de binnenzijde creëert een lock-seal wanneer deze wordt geseald tegen meerdere substraten, zoals APET, CPET, PETG, RPET, ALUMINIUM, PULP en KARTON. 

Oplossing voor vleessector

De NORDTOP 25 ML is uitermate geschikt om ingezet te worden in de vleesverwerkende industrie, omdat de folie zich uitstekend laat sealen op met eiwit vervuilde sealranden. 

Perfecte productpresentatie

De film kan worden bedrukt en als deze wordt uitgevoerd met anticondenscoating aan de sealzijde, is een perfecte productpresentatie gegarandeerd. Door de barrière-eigenschappen voorkomt deze topsealfolie voedselverspilling. Doordat het om een mono film gaat, is recycling mogelijk. Duurzaamheid in alle opzichten dus.

Artikel delen