Duurzame verpakkingsmaterialen door geavanceerde oplossingen

Skillpack flowpackmachine PFM Shamal

Duurzame verpakkingsmaterialen door geavanceerde oplossingen

Voor de productie van duurzame verpakkingen zijn geavanceerde verpakkingsmachines en -lijnen onmisbaar. Skillpack werkt daarom continu aan innovatieve oplossingen om zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van zowel verpakkingsmateriaal als voedselverspilling. De productie van flowpack verpakkingen en monomateriaal is hiervan een sterk voorbeeld. 

Duurzame verpakkingsmaterialen

De roep om minder en duurzame verpakkingsmaterialen stelt de verpakkingsindustrie voor een aanzienlijke uitdaging. Het vraagt om innovatieve oplossingen en geavanceerde verpakkingsmachines staan aan de basis daarvan. Al sinds 2001 is Skillpack marktleider in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van verpakkingsmachines, voor zowel food als non-food. Van het verpakken van vleeswaren, kaas, agf, vis, poultry en brood tot farmaceutische en medische producten. Vanzelfsprekend speelt duurzaamheid voor Skillpack een grote rol bij het bieden van verpakkingsoplossingen.

Flowpack verpakking

Op het gebied van plasticbesparing valt veel winst te behalen. En daarin biedt bijvoorbeeld de PFM Shamal flowpacker van Skillpack uitkomst. Deze machine produceert de duurzame flowpack verpakking, die onder andere zeer geschikt is voor vers vlees en poultry. De flowpack verpakking is recyclebaar en neemt minder volume in. Het resultaat: een reductie van transportbewegingen en een plasticbesparing van maar liefst 70%. Nog een ander groot voordeel is dat de flowpack verpakking zorgt voor een langere houdbaarheid van versproducten en hierdoor voedselverspilling tegengaat.

Monomateriaal

Ook het gebruik van monomateriaal in plaats van uiteenlopende materialen voor één verpakking is een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Niet voor niets zijn veel machines van Skillpack specifiek ontworpen om monomateriaal te verwerken. Ook in dit geval is de geavanceerde flowpacker veelal de optimale oplossing. Skillpack biedt dan ook een breed assortiment aan verticale en horizontale flowpack machines én het volledige gamma aan sealsystemen, waaronder het Long Dwell systeem dat zeer geschikt is voor lucht- of gasdichte verpakkingen. Bovendien kan een flowpacker worden voorbereid op begassing. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid en een optimale versheid van het product. 

Klantspecifieke verpakkingsoplossingen

Naast complete lijnen en machines levert Skillpack eveneens klantspecifieke oplossingen. Vanuit hun professionele kennis, jarenlange ervaring en samenwerking met toonaangevende partners weten zij ook voor complexere vraagstukken, waaronder extended shelf life, hersluitbaarheid en het verwerken van zowel biomateriaal als monomateriaal, innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Benieuwd met welke oplossingen Skillpack u kan helpen bij uw verduurzamingsproces? Neem dan vrijblijvend contact op via info@skillpack.nl of 078 69 33 900. 

Artikel delen