Duurzame beauty verpakkingen door samenwerking LVMH en Dow

LVMH en Dow duurzame parfumfles Guerlain La petite robe noire

Duurzame beauty verpakkingen door samenwerking LVMH en Dow

LVMH Beauty en chemiebedrijf Dow werken samen aan duurzame verpakkingen voor parfum- en cosmeticamerken. Dit jaar zullen de eerste parfumverpakkingen biobased surlyn en circulaire surlyn bevatten.

Duurzame surlyn

Dow gaat biobased en plastic afvalgrondstoffen gebruiken voor de productie van duurzame surlyn-ionomeren, polymeren waarvan parfumdoppen en cosmetische crèmepotjes worden gemaakt. In 2023 zullen sommige parfumverpakkingen van LVMH zowel biobased surlyn als circulaire surlyn bevatten. De surlyn-ionomeren kunnen in verschillende producttoepassingen van LVMH worden geïntegreerd met behoud van functionaliteit en kwaliteit.

Biobased en circulair

De grondstoffen voor de biobased surlyn zijn afvalresiduen, waaronder frituurolie, en bijproducten. Voor de circulaire surlyn worden geavanceerde recyclingtechnologieën ingezet. Deze breken gemengd plastic afval af tot hun chemische basiselementen, waardoor een grondstof ontstaat die gelijkwaardig is aan een grondstof uit nieuwe fossiele bronnen.

Iconische parfums

'We streven ernaar dat onze verpakkingen in de nabije toekomst nul plastic uit nieuwe fossiele bronnen bevatten. Samenwerken met Dow bij het ontwikkelen van duurzame surlyn is essentieel, aangezien dit materiaal wordt gebruikt in enkele van onze iconische parfums, zoals Guerlain La Petite Robe Noire. Zo kunnen we onze duurzaamheidsdoelstellingen behalen zonder concessies te doen aan de kwaliteit', aldus Claude Martinez, Executive President en Managing Director van LVMH Beauty.

Artikel delen