Duurzame oplossing voor fossiele schuimmaterialen

Duurzame oplossing voor fossiele schuimmaterialen

Van der Heijden Nederland Verpakkingen werkt samen met het Zweedse bedrijf Stora Enso aan de ontwikkeling van Papira. Dit verpakkingsmateriaal is gemaakt van pulpvezels en daarmee een duurzaam alternatief voor fossiele schuimmaterialen.

Biobased en recyclebaar

Papira van Stora Enso is een natuurlijk, biobased en recyclebaar alternatief voor plastic verpakkingsmaterialen, zoals schuim op fossiele basis. Dit lichtgewicht celluloseschuimmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar en kan tot wel negen keer worden gerecycled. 

Lichtgewicht en schokabsorberend

Papira is hernieuwbaar en volledig recyclebaar in reguliere papier- en kartonstromen. Daardoor kan het deel uitmaken van een circulaire materiaalstroom in bestaande beheersystemen voor verpakkingsafval. Papira is gemaakt van pulpvezels en is lichtgewicht en schokabsorberend. De op hout gebaseerde grondstoffen zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en vervaardigd in een milieuvriendelijk productieproces. 

Beoordeling en testen

Momenteel wordt Papira beoordeeld en vinden er testen plaats voor de certificering van de recycleerbaarheid en de biologische afbreekbaarheid. Ook wordt de milieu-impact gemeten om te kwantificeren hoe Papira de ecologische voetafdruk van een verpakking kan verbeteren. Stora Enso streeft ernaar om van Papira de nieuwe standaard in beschermende, circulaire verpakkingen te maken.

Artikel delen