Duurzame Palmolive douchegels uit restbestanddelen

Palmolive-duurzaam-douchegel

Duurzame Palmolive douchegels uit restbestanddelen

Palmolive heeft een nieuwe lijn duurzame douchegels in een duurzame verpakking gelanceerd. De fabrikant creëerde de producten met ingrediënten die zijn overgebleven uit de sap-, papier- en parfumindustrie.

Consumenten realiseren zich steeds vaker welke impact hun keuzes hebben op het milieu. Daarom willen ze bewuste keuzes maken, ook op het gebied van duurzame persoonlijke verzorging (zie resultaten uit onderzoek uitgevoerd door Capterra in juli 2021), stelt Palmolive. De fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten speelt hierop in met de introductie van haar nieuwe lijn douchegels. De Palmolive UP!-doucheproducten zijn gemaakt met hergebruikte ingrediënten en tubes van suikerriet. De lijn bestaat uit drie varianten: Citrus peel & Peach blossom, Rose petals & Natural black tea en Eucalyptus & Apple. Daarnaast is de vegan douchegel formule voor 97% biologisch afbreekbaar en bestaat deze voor 96% uit natuurlijke ingrediënten. 

Citrusschillen, rozenblaadjes en eucalyptus

De onderneming maakt voor de productie van UP! gebruik van bijproducten uit industriële processen, die natuurlijke geurstoffen opleveren. Deze 100% natuurlijke oliën worden gebruikt om duurzame geurcombinaties te creëren. De geur van de Citrus peel & Peach blossom variant is bijvoorbeeld gemaakt met overgebleven citrusschillen uit de sapindustrie. De Rose petals & Natural black tea variant bevat natuurlijke olie afkomstig uit upcycled rozenblaadjes uit de parfumindustrie. De geur van de Eucalyptus & Apple variant wordt gemaakt met natuurlijke olie uit upcycled eucalyptusbladeren uit de papierindustrie. 

PalmoliveUp.2
De Palmolive UP!-doucheproducten zijn gemaakt met hergebruikte ingrediënten en afgevuld in tubes van suikerriet.

Tubes gemaakt van suikerriet 

Naast de inhoud is ook de verpakking van de douchegels duurzamer geproduceerd. Zo zijn de recyclebare biobased PE-tubes gemaakt van suikerriet, wat resulteert in een vermindering van 19% in CO2 uitstoot in vergelijking met een reguliere PE-tube. De vegan formule bevat naar eigen zeggen geen microplastics en is dermatologisch getest. 

 

Artikel delen