Duurzame PET-fles voor mousserende wijn onderscheiden op WORLDSTAR 2024

Duurzame recyclebare PET-fles van SIPA La Spumante voor mousserende wijn onderscheiden op WORLDSTAR 2024

Duurzame PET-fles voor mousserende wijn onderscheiden op WORLDSTAR 2024

De WPO (World Packaging Organisation) heeft op 9 januari de WORLDSTAR 2024 -winnaars bekendgemaakt. Eén van de winnaars in twee categorieën – Alcoholische Dranken en Verpakkingsmaterialen en -componenten – is SIPA La Spumante met de PET-fles voor mousserende wijn.

De nieuwe, gepatenteerde PET-fles is gecreëerd en ontwikkeld door het Packaging Development Team van SIPA en is gemaakt van Indorama Venture OxyClear flessenbarrièrehars. Het is een alternatief voor traditionele glazen flessen en heeft als doel de Europese wijnindustrie te helpen het glastekort aan te pakken als gevolg van de uitdagingen van de toeleveringsketen, en de kosten van energie en grondstoffen, informeert het bedrijf.

Design

Het is ontworpen om dezelfde uitstraling en functionaliteit te bieden als een traditionele glazen mousserende wijnfles. Het ontwerp van de flessenhals is volgens SIPA een belangrijke innovatie bij het maken van het ontwerp. Dit repliceert de functionaliteit van de glazen versie, waardoor de klassieke champignonvormige kurkdop met metalen kooisluiting kan worden aangebracht.

SIPA_LaSpumante_Worldstar2024_combi-1

De PET-fles van SIPA La Spumante is ontworpen om dezelfde uitstraling en functionaliteit te bieden als een traditionele glazen mousserende wijnfles.

Voordelen verpakking

De lichtgewicht La Spumante PET-fles draagt bij aan lagere transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk. 

‘Doordat de fles volledig recyclebaar is, sluit het naadloos 
aan bij onze doelstellingen op het gebied van milieuduurzaamheid en onze toewijding aan milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen’, aldus de onderneming.

Artikel delen