Duurzamer verpakken met Schiphorst herbruikbare stapelbakken

Schiphorst_247TailorSteel

Duurzamer verpakken met Schiphorst herbruikbare stapelbakken

Dit is een artikel van onze partner Schiphorst.

In Varsseveld in de Achterhoek vindt u het snelgroeiende 247TailorSteel. 247TailorSteel is een innovatieve metaalbewerker met een uniek on-demand-leveringsconcept. 247TailorSteel werkt met een eigen concept waarbij de klant online binnen een paar minuten een prijs ontvangt. Desgewenst kan men direct bestellen en kan de klant zijn maatwerk producten binnen twee dagen in huis hebben. Een intensief proces waarbij veel verpakkingsmateriaal nodig is. Toch heeft 247TailorSteel de afgelopen jaren maar liefst 50% weten te besparen op eenmalige verpakkingen, door efficiënt gebruik maken van herbruikbare kunststof stapelbakken.

Ter waarborging van de hoogwaardige kwaliteit die 247TailorSteel garandeert, is men continu bezig met procesoptimalisatie en verduurzaming. Eén van efficiëntieslagen die 247TailorSteel de afgelopen jaren heeft gemaakt is de manier waarop intern orders worden verzameld.

Het custom made aanbod van 247TailorSteel resulteert grotendeels in orders waarvan de uiteenlopende orderregels op verschillende machines worden geproduceerd. Voorheen werden de apart geproduceerde onderdelen individueel verpakt en voor verzending samengevoegd in één kartonnen doos of op één pallet.

Door alle onderdelen apart te verpakken werd er relatief veel verpakkingsmateriaal toegepast. Daarom is 247TailorSteel overgestapt op een duurzaam verzamelsysteem middels duurzame kunststof bakken van Schiphorst Transport- en Opslagtechniek. Daarbij worden de individueel geproduceerde onderdelen in een herbruikbare kunststof bak geplaatst en vanuit de productie naar de logistieke hal vervoerd.

Geen overbodig verpakkingsmateriaal

Middels een eigen coderingssysteem van 247TailorSteel komen alle apart geproduceerde orderregels van één bestelling op dezelfde pick unit terecht. Zodra de order compleet is, wordt alles voor transport in één doos of op één pallet geplaatst. Er wordt geen overbodig verpakkingsmateriaal meer toegepast en de kunststof bakken gaan retour naar de productieafdeling, zodat ze weer gebruikt kunnen worden bij de productie van nieuwe orders. Met deze nieuwe werkwijze heeft 247TailorSteel het gebruik van eenmalige verpakkingen met 50% gereduceerd.

Schiphorst_247TailorSteel
247TailorSteel is overgestapt op duurzame kunststof bakken van Schiphorst.

De juiste Schiphorst bakken voor 247TailorSteel

Voor het verduurzamingsproject heeft 247TailorSteel gekozen voor de stevige Basicline- en Silverline stapelbakken van Schiphorst. Deze robuuste euronorm stapelbakken zijn glad van binnen en aan de buitenzijden voorzien van de nodige verstevigende ribstructuren, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn als meermalige verpakking en het opslaan van metalen delen. Om onderscheid te kunnen maken tussen verschillende productstromen werkt 247TailorSteel met blauwe en grijze kratten. Blauwe kratten worden ingezet voor aluminium en RVS en de grijze kratten voor overige metaalsoorten. De bakken zijn gemaakt van slagvast polypropeen. De bakken hebben een bijzonder lange levensduur en zijn 100% recyclebaar, waarbij het geregenereerde granulaat weer ingezet wordt om nieuwe stapelbakken van te maken. Voor 247TailorSteel zijn de transportbakken voorzien van een logobedrukking, waarmee de bakken mooi aansluiten bij de huisstijl van het innovatie metaalbewerkingsbedrijf. Naast de vestiging in Varsseveld zijn ook de vestigingen in Oyten en Hilden (Duitsland) door Schiphorst voorzien van nieuwe transportbakken.

Artikel delen