Echovai van Vetropack wint Swiss Packaging Award 2023

Vetropack sleept met het Echovai-proces de Swiss Packaging Award in de wacht

Echovai van Vetropack wint Swiss Packaging Award 2023

De herbruikbare fles van thermisch gehard lichtgewicht glas, geproduceerd via het Echovai-proces van de Vetropack Group, heeft de Swiss Packaging Award gewonnen in de categorie "Technologie". In vergelijking met standaardflessen blijkt het product stabieler en milieuvriendelijker. 

Het Vetropack Group Innovation Center doet al bijna tien jaar onderzoek naar het proces. Met Echovai is het nu voor het eerst mogelijk om glazen flessen op een thermisch gecontroleerde manier te harden en lichtgewicht glazen flessen economisch te produceren.

Gewichtsbesparing

In het proefproject met het Oostenrijkse Mohrenbrauerei werden enkele miljoenen van de lichtgewicht glazen flessen geproduceerd en getest. Het gebruik van Echovai bereikt een gewichtsbesparing van ongeveer 30% voor de 0,33-liter herbruikbare flessen in vergelijking met standaardflessen. Vetropack heeft met het Echovai-proces de Swiss Packaging Award gewonnenBovendien bleek de lichtgewicht glazen fles aanzienlijk beter bestand te zijn tegen slijtage dan conventionele statiegeldflessen, claimt Vetropack.

Vetropack heeft met het Echovai-proces de Swiss Packaging Award gewonnen

 

Artikel delen