EcoTwistPaper: duurzame verpakking voor snoepgoed

Duurzame Verpakking voor snoepgoed

EcoTwistPaper: duurzame verpakking voor snoepgoed

Constantia Flexibles heeft een baanbrekende verpakkingsoplossing geïntroduceerd onder de naam EcoTwistPaper. Deze nieuwe, volledig van papier gemaakte wikkel is speciaal ontworpen voor de snoepgoedindustrie en zet volgens de leverancier een grote stap in de richting van duurzame verpakkingen.

EcoTwistPaper is een wasvrije wikkel die de focus legt op recycleerbaarheid. Dit innovatieve product is ontworpen om volledig te integreren in bestaande papierrecyclingstromen en bevat geen componenten die recycling zouden belemmeren, zoals was of polymeercoatings. Hierdoor is het ook niet onderworpen aan de Single-Use Plastics Directive (SUPD), aangezien het geen plastic coatings bevat.

Goed recycleerbaar

Tijdens testen uitgevoerd door de Confederation of European Paper Industries (CEPI) behaalde EcoTwistPaper een indrukwekkende score van 90 uit 100. Deze hoge score benadrukt de uitstekende recycleerbaarheid van het product en bevestigt zijn potentieel als duurzame verpakkingsoplossing.

EcoTwistPaper biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook uitstekende bescherming voor producten. Dankzij geavanceerde mechanische behandelingen heeft het papier een zachte textuur, waardoor het perfect is voor het wikkelen van onder andere snoep. Bovendien is het product compatibel met bestaande verpakkingsmachines, wat de overgang naar deze milieuvriendelijke optie vergemakkelijkt.

‘Onze aanpak om duurzaamheid en het inspelen op de behoeften van de snoepgoedindustrie te combineren, heeft geleid tot de ontwikkeling van EcoTwistPaper,’ zegt Marc Rademacher, Executive Vice President Consumer Commercial bij Constantia Flexibles. ‘Deze innovatie vertegenwoordigt een significante vooruitgang binnen de snoepgoedverpakkingssector.’

Marc Rademacher, Executive Vice President Consumer Commercial

Marc Rademacher

Duurzame verpakking

Met de lancering van EcoTwistPaper speelt Constantia Flexibles in op de groeiende vraag van consumenten en regelgevers naar duurzamere verpakkingsoplossingen. Deze nieuwe verpakkingsoptie stelt fabrikanten en merken in staat om hun producten aan te bieden in een verpakking die niet alleen visueel aantrekkelijk en praktisch is, maar ook ontworpen is om gerecycled te worden.

Artikel delen