Frans postorderbedrijf start met herbruikbare verzendverpakking voor de e-commerce

Opvouwbare verzendverpakking voor de e-commerce

Frans postorderbedrijf start met herbruikbare verzendverpakking voor de e-commerce

Het Franse Hipli uit Le Havre en postorderbedrijf Mondial Relay hebben een volledige logistieke keten ontwikkeld voor het verzenden van e-commerce producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van flexibele verzendverpakkingen en opvouwbare kunststof verzenddoosjes die meer dan honderd keer inzetbaar zijn.

Met meer dan 22 miljoen Fransen die online aankopen doen en die een totaal van 20 miljard euro uitgegeven aan e-commerce veroorzaakt e-commerce (ook) in Frankrijk voor veel verpakkingsafval. Verpakkingen, gemaakt van karton of plastic, genereren ongeveer 300.000 ton afval per jaar. Reden voor postorderbedrijf Mondial Relay en verpakkingsspecialist Hipli om een herbruikbare en opvouwbare verzendverpakking te lanceren van polypropyleen (PP) die ruim honderd keer kan worden gebruikt.

 

Twee mogelijke e-commerce systemen

Consumenten die hun product in een Hipli-verpakking ontvangen kunnen de verpakking hergebruiken voor het retour sturen van het product of als ze het product houden kunnen ze de verzendverpakking opvouwen en via de brievenbus terugsturen aan Hipli of afgeven bij Relay Points van hun keuze. Met deze retourmogelijkheid krijgt de verpakking een tweede leven. Nadat die is gereinigd gaat de box weer het retourcircuit in.

‘Dit nieuwe aanbod in samenwerking met Hipli is een signaal van onze milieubetrokkenheid’, benadrukt Frédérique Lancien, brand director Mondial Relay. ‘Het beantwoordt direct aan de verwachtingen van onze klanten die duurzame oplossingen prefereren en die willen dat wij hen alle mogelijke oplossingen bieden.’

Hipli2flexibel

Verpakkingen bevatten 40% gerecycled materiaal

De nieuwe Hipli-dozen zijn gemaakt van 40% gerecycled materiaal en zijn tot honderd keer herbruikbaar voor het verzenden of ontvangen van producten. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten: 20x13x8 cm, 30x20x15 cm en 40x30x15 cm. Daarnaast zijn er flexibele verzendverpakkingen verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen.

Dit uitgebreide assortiment maakt het tevens mogelijk om loze ruimte in verzendverpakkingen te beperken. De mogelijkheid tot opvouwen beperkt de opslag tijdens het retourtransport, wat de CO2-uitstoot tijdens transport verlaagt.

 

 

 

 

Artikel delen