Grolsch introduceert het “niet-zo-nieuwe” krat

Grolsch zet een nieuwe duurzaamheidsstap met de lancering van haar

Grolsch introduceert het “niet-zo-nieuwe” krat

Grolsch brouwt al meer dan 400 jaar. De brouwerij wil dit ook de komende 400 jaar op duurzame wijze blijven doen. Het bedrijf staat voor uitdagingen als: hoe kan het proces steeds milieuvriendelijker, zonder in te leveren op resultaten?

In haar duurzaamheidsstrategie lanceert de brouwerij haar “niet-zo-nieuwe” bierkrat. Deze krat is geproduceerd van oude kratten. 

Joost Nawijn, packaging material development specialist bij Grolsch: ‘We hebben het krat niet alleen een nieuw, fris design gegeven, maar ook ingericht op de toekomst. Zo hebben we ribbels en reliëf toegevoegd, zodat stickers makkelijk te verwijderen zijn en de kratten langer mooi blijven. En het mooiste: de nieuwe kratten zijn voor 98% gemaakt van oude kratten.’

'Onze doelstelling is om volledig klimaatneutraal te zijn'
Grolsch introduceert haar nieuwe duurzame bierkrat. Grolsch introduceert haar nieuwe duurzame bierkrat.
Grolsch.3

Grolsch introduceert haar duurzame "niet zo nieuwe" bierkrat.

Nieuwe Grolsch-kratten gefaseerd in de markt

De nieuwe kratten stromen vanaf vandaag gefaseerd in de markt. Omdat de oude kratten gerecycled worden, kan het wel enige tijd duren voor er alleen nog maar nieuwe kratten in de winkels te vinden zijn, informeert Grolsch.

Milieuvriendelijk brouwen

De Grolsch Bierbrouwerij is een naar eigen zeggen milieuvriendelijke bierbrouwerij, onder andere door het recyclepercentage van 100% voor de Nederlandse markt. Alles wordt hergebruikt, van bierbostel, gist en mout tot aan flessen en etiketten.

‘We vinden het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, groenere en circulaire wereld’, zegt Susan Ladrak, sustainability manager bij Grolsch. ‘Dat ziet de consument onder andere terug in onze “niet-zo-nieuwe” kratten, onze TopClip en andere duurzame verpakkingen. Maar achter de schermen gebeurt er nog veel meer. Zo zijn we in 2022 overgestapt naar de duurzame warmte van Twence. Dat zorgt ervoor dat onze CO2 emissie met 72% vermindert. Die besparing staat gelijk aan de uitstoot van 1.800 huishoudens. En dankzij al die inspanningen komen we steeds dichterbij onze doelstelling om volledig klimaatneutraal te worden’, besluit Ladrak.

Artikel delen