Holistisch PET-flesconcept zet normen: KHS Loop LITE reduceert de CO2-voetafdruk aanzienlijk

KHS-plastic-PET-recycling-dranken

Holistisch PET-flesconcept zet normen: KHS Loop LITE reduceert de CO2-voetafdruk aanzienlijk

Het verkleinen van de CO2-voetafdruk staat hoog op de agenda van de drankenindustrie. Om dit doel te ondersteunen, presenteert KHS de Loop LITE, een volledig recyclebare PET-fles voor sterk koolzuurhoudende dranken, waarmee het gebruik van plastic gedurende de hele levenscyclus aanzienlijk wordt verminderd.

De nieuw ontwikkelde, in gewicht gereduceerde fles – zonder dop en etiket – is gemaakt van 100% rPET en biedt dankzij de flinterdunne glazen binnencoating FreshSafe-PET een overtuigende versheid en kwaliteitsbescherming zonder afbreuk te doen aan de recyclebaarheid van het PET-materiaal. Met Nature MultiPack zet de Dortmunder systeemleverancier volledig op een folievrije omverpakking. Doppen die stevig aan de fles zijn bevestigd (tethered caps) ronden het holistische duurzaamheidsconcept van de nieuwe KHS oplossing af.

KHS ontwikkelt duurzame verpakkingsontwerpen

Als expert voor holistische PET-flesoplossingen ontwikkelt KHS continu duurzame verpakkingsontwerpen die in gelijke mate bijdragen aan de ecologische en economische doelstellingen van de klant. Dit omvat bijvoorbeeld bijzonder lichte verpakkingen die kunnen worden geproduceerd met een zo laag mogelijk gebruik van hulpbronnen en die zonder compromissen kunnen worden gerecycleerd, en zo bijdragen aan het koolstofvrij maken van de industrie. Met KHS Loop LITE heeft KHS een nieuw PET-flesconcept ontwikkeld dat met name gericht is op de specifieke behoeften van CSD-drankfabrikanten.

Grondstofbesparende en energie-efficiënte flessenproductie

Dankzij het speciaal ontwikkelde ontwerp maakt de rPET-verpakking voor sterk koolzuurhoudende dranken een materiaalbesparing tot 25% mogelijk in vergelijking met conventionele CSD-merkflessen op de markt. Het fleslichaam is ook volledig recycleerbaar naar soort. De innovatieve en bijzonder lichte schroefdraad maakt een grondstofbesparende flessenproductie mogelijk en de stevig bevestigde dop draagt bij aan een 100%  gesloten kringloop. Bovendien kon bij het etiket een materiaalreductie met maximaal 30% worden bereikt. 

Artikel delen