Kaasverpakking van recyclebaar mono-materiaal

Kaasverpakking van recyclebaar mono-materiaal

Kaasverpakking van recyclebaar mono-materiaal

Mondi, producent van verpakkingen en papier, heeft een mono-materiaalverpakking op basis van polypropyleen (PP) ontwikkeld voor kaas.

De recyclebare mono-materiaaloplossing van Mondi biedt hoge barrières tegen zuurstof en waterdamp, waardoor het product vers blijft in het schap van de supermarkt. Het biedt een hoge lekbestendigheid ter bescherming van de kaas en een goede bedrukbaarheid, zodat het merk- en de recyclingboodschappen goed op de verpakking kunnen worden gecommuniceerd, informeert de verpakkingsproducent.
'Onze nieuwe mono-materiaaloplossing houdt de kaas vers en houdt tegelijkertijd de verpakkingsmaterialen in omloop door middel van ontwerp voor recycling’

Plastic afval

De innovatieve verpakking wordt gelanceerd in dezelfde periode dat Site Zero, 's werelds grootste sorteerfaciliteit voor gebruikte plastic verpakkingen, zijn deuren opent in Zweden. Deze ultramoderne faciliteit, die naar verwachting deze maand in gebruik wordt genomen, zal gebruikt plastic afval uit zowel Zweden als Finland verwerken. Door het mono-materiaalontwerp van de verpakking zal de faciliteit in staat zijn om deze oplossing effectief te sorteren voor recycling, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Verpakkingsmaterialen

Helene Brynell, Regional Sales Nordic Consumer Flexibles bij Mondi zegt: ‘30% van het voedsel in de wereld gaat verloren of wordt verspild - dat komt neer op 1,3 miljard ton - dus een geschikt verpakkingsontwerp speelt een cruciale rol. Verse producten zoals kaas moeten goed worden verpakt – en bescherming moet hand in hand gaan met duurzame verpakkingen. Onze nieuwe mono-materiaaloplossing voldoet precies dat: het houdt de kaas vers en houdt tegelijkertijd de verpakkingsmaterialen in omloop door middel van ontwerp voor recycling.’

Mondi_kaasverpakking_combi

PackNorth Award

De mono-materiaal kaasverpakking won dit jaar de PackNorth Award in de categorie “Food” en werd in oktober ook erkend op de Empack-beurs in Stockholm.

Artikel delen