Kartonnen SIG-verpakkingen geven groenteschap nieuwe impuls

HAK-groenten in kartonnen verpakking van SIG.

Kartonnen SIG-verpakkingen geven groenteschap nieuwe impuls

Steeds meer Nederlanders willen meer groente en minder vlees op hun bord. Peulvruchten zijn geschikte vleesvervangers, want ze zitten boordevol plantaardige eiwitten, vitamines en vezels. Alleen doen bonen in een traditionele verpakking wat ouderwets aan. Verpakkingsspecialist SIG voorziet de markt van conservengroente met een kartonnen verpakking die de moderne consument die graag duurzame keuzes maakt, aanspreekt.

Verpakkingen

HAK, de toonaangevende Nederlandse producent van plantaardige voedingsmiddelen, heeft onlangs voor SIG SafeBloc kartonverpakkingen gekozen. In vergelijking met blikjes of glazen potten* zijn deze verpakkingen beduidend duurzamer. Een ander voordeel is dat de verpakkingen van de verpakkingsproducent de hoge kwaliteit van de peulvruchten en groenten van HAK voor een langere periode garanderen. “HAK-in-PAK” ligt sinds november in de schappen bij het Belgische Delhaize, maar is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

‘Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen’

Verpakkingsmateriaal

HAK is de eerste groenteproducent onder de klanten van SIG die het duurzame verpakkingsmateriaal SIG Terra Forest-polymeren gebruikt. 90% van het verpakkingsmateriaal is forest-based, inclusief polymeren die via een gecertificeerde massabalans zijn gekoppeld aan hernieuwbare bronnen uit bossen. Hiermee wordt afstand genomen van conventionele, op fossiele grondstoffen gebaseerde polymeren. Het hoge aandeel hernieuwbare materialen en het gebruik van relatief weinig materiaal per verpakking resulteren in een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk*.

Groente van HAK in kartonnen verpakking van SIG

‘Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen’, zegt José Matthijsse, President & General Manager Europe bij SIG. ‘Dat doen ze door te investeren in biologische producten, hun CO2-uitstoot te verminderen en consumenten te stimuleren om te kiezen voor peulvruchten als alternatieve eiwitbron. We hebben nauw samengewerkt met HAK om hen te ondersteunen bij het leveren van de nieuwste duurzame verpakkingsoplossingen en ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap hen niet alleen in een uitstekende positie zal brengen voor marktpenetratie en volumegroei, maar dat het HAK ook erkenning zal geven als het gaat om verduurzaming van de categorie.’

Nicole Freid, CEO van HAK: ‘In lijn met ons streven om de overgang van dierlijke eiwitten naar gezonde en milieuvriendelijke peulvruchten te versnellen willen we een nieuwe verpakkingsstandaard die het eten van peulvruchten nog toegankelijker maakt in deze categorie neerzetten. Door consumenten de nieuwste duurzame verpakkingsoplossing van SIG aan te bieden, zorgen we ervoor dat de verpakking perfect onze plantaardige portfolio op een eigentijdse en verfrissende manier aanvult.’

Ruimtebesparend en recyclebaar

Consumenten zien de kartonnen verpakking als een moderne, lichte en handige oplossing. De ruimtebesparende vorm heeft veel voordelen. Het is gemakkelijker te vervoeren, te bewaren en na gebruik voor recycling weg te gooien. Fabrikanten en supermarkten profiteren bovendien van de eenvoudige en efficiënte manier waarop de SIG-kartonverpakkingen kunnen worden getransporteerd en bewaard. 

* Gebaseerd op de resultaten van een vergelijkende ISO-conforme, kritisch beoordeelde LCA van retortkarton voor levensmiddelen versus andere substraten.

Artikel delen