KHS presenteert grondstofbesparende variant voor het Nature MultiPack

KHS presenteert grondstofbesparende variant voor het Nature MultiPack

KHS presenteert grondstofbesparende variant voor het Nature MultiPack

Slim doordacht: met de zogenaamde “Bottleclip” vult de KHS groep zijn succesvolle verpakkingsoplossing van Nature MultiPack aan met een ander grondstofbesparend alternatief. Dankzij de combinatie van beproefde kleefstippen en een nieuwe draaggreep van karton ontstaat een vormvaste pack van PET-drankflessen. 

Met de nieuwe variant van de Bottleclip biedt het in Dortmund gevestigde bedrijf systeemleveranciers een aanvulling in het kader van toekomstgerichte verpakkingsoplossingen. De ontwikkeling is het resultaat van een gedetailleerd klantenonderzoek en weerspiegelt de behoefte van de drankenindustrie aan milieuvriendelijke oplossingen in de secundaire verpakkingssector. Met name een laag materiaalverbruik en de vermindering van plastic materiaal hebben voor de markt een hoge prioriteit.

KHS presenteert nieuwe grondstofbesparende variant voor het Nature MultiPack

Plasticvrij transport

Met zijn Bottleclip-oplossing voldoet KHS aan beide eisen: dankzij het beproefde gebruik van kleefstippen kan een omverpakking volledig achterwege blijven. Tegelijkertijd maakt de nieuwe draaggreep van karton een comfortabel en plasticvrij transport mogelijk. Uitgebreide gebruiks- en laboratoriumproeven bevestigen de bruikbaarheid van de packs. Drankenfabrikanten kunnen volledig afzien van het gebruik van krimpfolie door de grondstofbesparende oplossing.

Optimale presentatie

Het duurzame verpakkingsalternatief werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met een bekende Europese leverancier van karton en papier. Gepland zijn uitvoeringen van twee tot acht PET-flessen per omverpakking met volumes tussen 250 en 2000 milliliter. Een optimale presentatie wordt bereikt door de exacte positionering van de flessen binnen de pack. De klanten profiteren zo van een aantrekkelijk billboard-effect op het verkooppunt, dat nog kan worden versterkt door bedrukking van grote delen van het karton.

Besparing

De nieuwe omverpakkingen worden verwerkt op de modulaire verpakkingsmachine KHS Innopack Kisters NMP. Hierbij wordt de bestaande module voor het aanbrengen van de tot dusver gebruikte plastic draaggreep vervangen door een nieuw ontwikkelde greep, die het karton toevoert en de alternatieve kartonnen draaggrepen op de PET-flessen aanbrengt. Voorheen noodzakelijke processtappen, zoals verdeling over verschillende banen en tussentijds opslaan en draaien van de omverpakkingen, zijn niet meer nodig. Hierdoor kan maximaal vier meter machinelijn worden bespaard – een groot voordeel voor producenten met beperkte productieruimte.

Lees meer

Artikel delen