KIDV webinar Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen 2023

KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

KIDV webinar Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen 2023

Tijdens de webinar Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen 2023 op donderdag 16 maart geeft het KIDV toelichting op de vernieuwde versie van de Recyclecheck. Aanmelden is nog mogelijk. 

Vernieuwde versie

De KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen is een belangrijke tool voor bedrijven. Verpakkingen die als ‘goed recyclebaar’ uit de check komen, kunnen in aanmerking komen voor een lager tarief voor de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen. De vernieuwde versie van de Recyclecheck bestaat uit twee delen: 

  1. De Recyclecheck om de verpakking op de recyclebaarheid te beoordelen.
  2. Een achtergronddocument over inzameling-, sortering- en recyclingprocessen, met instructies hoe bepaalde eigenschappen van een verpakking moeten worden getoetst en met richtlijnen om de recyclebaarheid te verbeteren.

Aanmelden

Om een toelichting te geven op de aanpassingen in de Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen 2023 organiseert het KIDV op donderdag 16 maart van 16.00 tot 17.00 uur een online bijeenkomst. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Ook is het mogelijk om alvast een vraag door te geven, zodat het KIDV alle vragen kan bundelen en hier tijdens de webinar op in kan gaan.

 

Artikel delen