Koehler NexPlus verpakkingspapier voor diepvriespizza

Koehler NexPlus sealbaar verpakkingspapier diepvries

Koehler NexPlus verpakkingspapier voor diepvriespizza

Diepvriespizza’s kunnen voortaan op een duurzame manier worden verpakt. Koehler Paper ontwikkelde het NexPlus verpakkingspapier met sealbare functie. Dit biedt een alternatief voor het gebruikelijke plastic krimpfolie. 

Koehler NexPlus sealbaar papier

Koehler Paper ontwikkelde de NexPlus sealbare papiertechnologie en brengt daarmee recyclebaarheid naar het diepvriesvak. Het Italiaanse Pizza A Mano is het eerste pizzamerk dat hiervan gebruikmaakt. Volgens Koehler is de innovatieve papieren pizzaverpakking voor de diepvries onderdeel van een grote trend, waarbij zoetwaren, zoute snacks en meer diepgevroren voedingsmiddelen de overstap maken naar papier. Pizza A Mano's diepvriespizza in papieren verpakking zorgt voor recyclebaarheid van een product dat normaliter verpakt is in flexibel plastic. Zo creëert de Koehler NexPlus Sealbare papiertechnologie ook in het diepvriesvak ruimte voor duurzame innovatie.

Diepvriespizza in flexibel verpakkingspapier

Koehler NexPlus sealbare verpakkingspapier is toepasbaar op horizontale flow wrap verpakkingsmachines. Het papier vervangt de plastic krimpfolie die normaal gesproken rond een pizza zit, én maakt een secundaire verpakkingsdoos overbodig. In plaats daarvan bestaat de diepvriesverpakking uit slechts één laag van het flexibele verpakkingspapier met een sealbare functie.

Geen barrière-eigenschappen nodig

Het Koehler NexPlus papier vereist bovendien geen barrière-eigenschappen, aangezien het de bedoeling is dat de pizza diepgevroren en dus inert (niet-reactief) blijft tot deze in de keuken arriveert. Alle ingrediënten die mogelijk in het materiaalsubstraat terechtkomen, blijven behouden zolang het product bevroren blijft en het papier voldoende weerstand biedt voor de reis naar huis vanuit de supermarkt. De Pizza A Mano diepvriespizza’s in het Koehler NexPlus sealbare papier zijn momenteel verkrijgbaar in supermarkten in Oostenrijk.

Artikel delen