Koehler Paper lanceert duurzaam papier voor fastfoodverpakking

Koehler NexPlus Wrap duurzaam papier voor fastfood

Koehler Paper lanceert duurzaam papier voor fastfoodverpakking

Koehler Paper breidde zijn flexibele verpakkingspapierportfolio uit met fastfoodproducten. De oplossingen zijn vrij van fluorchemicaliën en acrylaten. Het bedrijf lanceerde Koehler NexPlus Wrap, een papier voor hamburgerverpakkingen en met een laag gramgewicht, en Koehler NexPlus OGR, een olie- en vetbestendig papier voor friet en wraps.

Papier zonder acrylaten

In 2022 lanceerde het Duitse Koehler Paper Koehler NexPlus Wrap, een papier voor hamburgerverpakkingen en met een extreem laag gramgewicht. Vervolgens introduceerde het bedrijf met Koehler NexPlus OGR een olie- en vetbestendig duurzaam papier, dat geschikt is voor voedingsmiddelen, zoals friet, sandwiches en wraps. De oplossingen zijn inmiddels doorontwikkeld en bevatten geen acrylaten meer. Ze waren al vrij van fluorchemicaliën. 

Duurzaam alternatief in fastfoodsector

De oplossingen zijn een duurzaam alternatief voor het verpakkingspapier dat momenteel in de fastfoodsector wordt gebruikt. Het papier van Koehler is volledig recyclebaar en er wordt uitsluitend pulp uit gecertificeerde duurzame bosbouw en gecontroleerde bronnen als vezelmateriaal gebruikt.

Uiteenlopende barrière-eigenschappen

Koehler Paper produceert flexibel verpakkingspapier met barrièrecoatings met uiteenlopende functies. Deze omvatten vooral geur-, vet-, minerale olie- en zelfs zuurstofbarrières. Met Koehler NexPlus OGR bereikte Koehler Paper een hoge vetbestendigheid van KIT Level 7. 

Koehler NexPlus OGR duurzaam papier fastfood
Koehler NexPlus OGR is een olie- en vetbestendig duurzaam papier
Artikel delen