Krachtenbundeling vermindert plasticgebruik op verpakking tot 85%

Krachtenbundeling vermindert plasticgebruik op verpakking tot 85%

Krachtenbundeling vermindert plasticgebruik op verpakking tot 85%

DS Smith, leverancier van innovatieve en duurzame golfkartonnen verpakkingsoplossingen, gaat een samenwerking aan met Panvita Group, een Sloveense keten van voedselverwerkende bedrijven. Doel is om het plastic in de AVE-vleesproductlijn met ruim 1,6 miljoen stuks verpakkingen per jaar te verminderen. 

De DS Smith Easy Bowl is ontwikkeld in samenwerking met Multivac, een verpakkingslijnbedrijf met dieptrekmachines en traysealers. De verpakking bestaat uit een golfkartonnen tray gelamineerd met een dun laagje plastic en geseald met flexibele materialen. De verpakkingsoplossing is ontworpen om tot 85% van het plastic te vervangen door lichtgewicht karton van hernieuwbare grondstoffen. De tray is gemaakt van gerecycled papier en is zelf ook recyclebaar.  

Recycling plastic

De externe golfkartonnen tray en de barrière-eigenschappen van de folie aan de binnenkant houden vlees, vis en kant-en-klaar maaltijden vers en kunnen naar eigen zeggen een gelijke houdbaarheid garanderen in vergelijking met conventionele MAP-verpakkingen (Modified Atmosphere Packaging) voor vers voedsel. Tegelijkertijd zorgt de lichte en stijve structuur van het ontwerp ervoor dat de hoeveelheid plastic die in de verpakking en materialen wordt gebruikt, eenvoudig kan worden gescheiden voor recycling, claimt de verpakkingsproducent.

DS Smith Easy Bowl verpakking Panvita.1 DS Smith Easy Bowl verpakking Panvita.2
Artikel delen