Leentjes Strooi en Poeder Pret in duurzame kartonnen verpakking

Leentjes Strooi en Poeder Pret in duurzame kartonnen verpakking

Levensmiddelenfabrikant Leentjes heeft haar gekleurde poedersuiker-assortiment verduurzaamd. Deze transitie is mogelijk gemaakt door een fundraising die eind 2022 succesvol is afgesloten.

De opgehaalde 250.000 euro heeft de doelen die bij de oprichters Marleen Hemmer de Haan en Willem Kors van Leentjes Strooi- en Poeder Pret op de agenda stonden, mogelijk gemaakt. Zo zijn de verpakkingen verduurzaamd en zijn enkele recepturen en ingrediënten met betrekking tot een glutenallergie of een vegan voorkeur aangepast.

Leentjes_totaal.2

 

'Het produceren van deze doosjes kost minder energie en platte doosjes nemen veel minder plek in tijdens het vervoer dan plastic potten'

Verpakkingsmateriaal

Het karton is FSC-gecertificeerd en heeft geen PE-laag aan de binnenkant. Dit houdt in dat het niet alleen afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, maar ook na gebruik bij het oud papier kan voor recycling.

Voordelen

Marleen Hemmer de Haan: ‘Er zijn natuurlijk meer voordelen waar we blij van worden. Het produceren van deze doosjes kost namelijk minder energie en platte doosjes nemen veel minder plek in tijdens het vervoer dan plastic potten.
 
Willem Kors vult aan: ‘Alle supermarkten reageerden gelijk heel enthousiast op de nieuwe verpakkingen. Iedereen wil het gebruik van plastic verminderen en we bieden de producten aan tegen lagere prijzen dan bij plastic het geval was. Dus interessant voor retail, de consument en het milieu. Zo zie je maar, groen gras groeit niet op een plat gereden retail-pad”.’

Leentjes_Strooi_en_PoederPret.2

 

Artikel delen