Luxe verpakkingen: focus op duurzaamheid

Gmund Color focust op duurzaamheid en luxe

Luxe verpakkingen: focus op duurzaamheid

Steeds meer bedrijven leggen in hun verpakkingen de focus op de combinatie van luxe en duurzaamheid. De 5 R-strategie is daarbij veelal leidend: Reduction, vermindering van zowel materiaal als energie- en waterverbruik. Reusable, de keuze voor herbruikbare of hervulbare verpakkingen, Recyclability, recycleerbaarheid als uitgangspunt nemen voor de materiaalkeuze. Reincorporate, het actief hergebruiken van de gerecycleerde materialen en tot slot Renewable, de keuze voor hernieuwbare biologische grondstoffen.

Meervoudige reststromen

Een mooi voorbeeld hiervan is het Duitse Gmund Color. Dit bedrijf produceert karton uit reststromen en het proces waarbij dit karton in een kleur wordt gespoten, is CO2-neutraal. Het eveneens Duitse Procos gebruikt ook meervoudige reststromen voor zijn verpakkingen, die desondanks een bijzonder gladde structuur hebben.

Duurzame arbeidsvoorwaarden

Ook duurzame arbeidsvoorwaarden zijn een hot topic. De huidige krapte op de arbeidsmarkt is één van de redenen hiervoor. Ook is er meer aandacht voor de balans tussen werk en privé. Logisch, want werken aan een gezonde wereld kan niet zonder aandacht voor de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Een inspirerend voorbeeld hiervan is een vrouw die naar Spanje verhuisde om samen met haar man een restaurant te beginnen. Tegelijkertijd wilde haar werkgever graag dat zij voor zijn bedrijf bleef werken. Dat doet zij nu op afstand, vier dagen per week, vijf uur per dag. De rest van haar tijd besteedt de vrouw aan het restaurant.

Gespot op Luxe Pack duurzame en luxe verpakking-1 100% Eco Design Luxe-1

Luxe Pack trendrapport

Dit artikel is een onderdeel van het Luxe Pack trendrapport van NowNewNext
Artikel delen