McDonald's in Argentinië zet natuurlijke barrièrecoating in

McDonald's in Argentinië zet natuurlijke barrièrecoating in

Het in Miami gevestigde J&J Green Paper zegt een belangrijke stap gezet te hebben richting meer duurzame verpakkingen door de introductie van hun JANUS-technologie, in samenwerking met Arcos Dorados, de grootste onafhankelijke McDonald's-franchisenemer ter wereld begint met de implementatie van deze 100% biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen.

JANUS biedt een natuurlijke barrière tegen vet, water en zuurstof, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele op petroleum gebaseerde coatings. Het is een samenstelling gemaakt van rijstzemelenwas, een bijproduct van de productie van rijstolie. Een volledig natuurlijke coating die een barrière vormt tegen vet, water en zuurstof wanneer deze wordt aangebracht op papier voor voedselverpakkingen, zoals inpakpapier, dozen, kopjes, bestek, K-cups en rietjes.

De organische JANUS-verbinding is 100% biologisch afbreekbaar, composteerbaar in de achtertuin, herpulpbaar en recyclebaar. Dit initiatief is bedoeld om het gebruik van plastic en PFAS-chemicaliën in de voedingsindustrie drastisch te verminderen.

Grote impact

‘Door samen actie te ondernemen, hoe klein het ook lijkt, kunnen we een grote impact en een duurzame toekomst realiseren. Elke kleine actie draagt ​​bij. Dat is de reden waarom Arcos Dorados Argentina een verandering begon door te voeren in de primaire zakken en wikkels van hamburgers. Het bedrijf gebruikt de 100% hernieuwbare JANUS-verbinding die biologisch afbreekbaar, composteerbaar en geschikt is voor recycling’, zegt Rick Bulman, CEO van J&J Green Paper.

Duurzame verpakkingen

‘We zijn blij dat we samen met Arcos Dorados en een lokale verpakkingsleverancier een leidende rol kunnen spelen bij de introductie van JANUS-technologie in de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenindustrie. We zien de integratie van levensvatbare groene technologieën in dat ecosysteem als een cruciale stap in de richting van onze gedeelde visie van een gezonde, duurzame toekomst zonder giftige materialen.’

De fastfoodindustrie is op zoek naar een werkbare oplossing om haar afhankelijkheid van kunststoffen, PFAS-chemicaliën en de duizelingwekkende hoeveelheid consumentenafval aan te pakken. Bulman benadrukt het belang van deze technologie voor duurzame verpakkingen: ‘Onze oplossing maakt gebruik van afval om de gevaren van plastic in verpakkingen aan te pakken.’

McDonald J&J Green Paper

Foto: J&J Green Paper

Artikel delen