Biologisch afbreekbare Airpad luchtkussens

Biologisch afbreekbare Airpad luchtkussens

Bij veel bedrijven staat ‘milieuvriendelijk werken’ hoog op de agenda. Daarom innoveert FROMM al decennialang op duurzaam verpakken door zich te richten op de recyclebaarheid en het minimaliseren van het materiaalgebruik tijdens het verpakken. Het bedrijf biedt nu ook biologisch afbreekbare Airpad luchtkussens.

Dit is een artikel van onze partner FROMM.

Doe je veel aan e-commerce of moet je jouw producten vaak beschermd opsturen in een doos? Maak dan gebruik van biologisch afbreekbare Airpad® luchtkussens.

Gelijk meer weten? Download hier de brochure van FROMMWaarom composteerbare Airpad® luchtkussens?

Luchtkussenopvulling is van zichzelf al een duurzame toepassing omdat je daarmee de restruimte in het pakket voor 99% uit lucht laat bestaan. Slechts 1% van de ruimte bestaat uit de buitenkant van de luchtkussens. Nu heeft FROMM dat ook nog eens biologisch afbreekbaar gemaakt.

Gooit jouw klant het na gebruik weg in de groene kliko? Dan helpen de juiste omstandigheden, bacteriën en schimmels ervoor dat het op zal gaan in de compost. De nieuwe Airpad luchtkussens zijn door TÜV Oostenrijk gecertificeerd op het gebied van industrieel composteren.

De oplossingen met biologisch afbreekbare luchtkussens zijn direct in gebruik te nemen zonder investeringsdrempel, aldus FROMM.

Flexibel met ergonomische inpaksystemen

Wil je graag flexibel zijn in het op- en afschalen van inpakplaatsen en on demand milieuvriendelijk opvulmateriaal produceren? Dan kan FROMM je helpen met ergonomische en mobiele oplossingen voor aan je inpaktafels. Deze zet het bedrijf in voor zowel groot- als kleingebruikers van Airpad®.

De airpadmachines met biologisch afbreekbaar opvulmateriaal zijn standalone te gebruiken op een inpaktafel. Om ergonomisch te werken, is het systeem uit te bouwen met accessoires, zoals de hopper en de rijdende container.

  • Werk snel aan de paktafel
  • Zeer hygiënisch voor de inpakker en de ontvanger van het postpakket. Totaal geen rommel tijdens het in- en uitpakken
  • Alle accessoires zijn ergonomisch verstelbaar.
  • Weinig afval na gebruik doordat je opvult met 99% lucht en 1% materiaal
  • Flexibel in te zetten, omdat we standaard verrijdbare units bij onze systemen hebben ontworpen

Grote productiecapaciteit

Bij grote productiecapaciteit kan FROMM ook helpen aan een oplossing die je helpt naar de laagst mogelijke prijs per m3. Binnen dit systeem is de folie niet voorgedefinieerd, dus valt zelf te bepalen hoe groot of klein de luchtkussens worden.

  • Voor grote inpakplaatsen en distributiecentra
  • Biologisch afbreekbaar
  • Weinig afval voor zowel de inpakker als de pakketontvanger
  • Hygiënisch in gebruik

Advies

Als startpunt adviseert FROMM iedere klant om de doos qua grootte zo passend mogelijk te krijgen bij het product. Kijk ook kritisch naar de mate van bescherming die een product écht nodig heeft. Hoe breekbaar is het? Daarmee maak je jouw klanten blij.

Ben jij zelf klaar voor biologisch afbreekbaar opvulmateriaal?

Vraag het de verpakkingsspecialisten van FROMM.

Artikel delen