cosnova cosmeticaverpakking van pcr recyclaat

cosnova cosmeticaverpakking van pcr recyclaat

Het cosmeticabedrijf cosnova gebruikt voor de productie van haar verpakkingen post-consumer recyclaat (PCR) van gebruikte verpakkingen uit plastic afvalzakken.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het gaat om de doppen van nagellakpotjes en lipgloss die niet in contact komen met de inhoud van het product. 94% van het gebruikte materiaal is gerecycled. 6% van de nieuwe verpakkingen zijn ook gemaakt van individuele additieven.


De doppen van cosnova lipgloss zijn geproduceerd van pcr recyclaat
De doppen van cosnova lipgloss zijn geproduceerd van pcr recyclaat.

Gesloten kringloop

Naast milieubescherming en het besparen op kosten kan de focus bij de implementatie van gerecyclede materialen ook liggen op een gesloten kringloop binnen Europa.

De coronapandemie heeft veel zwakke punten aan het licht gebracht, bijvoorbeeld in de wereldwijde productie. Een aanzienlijke afhankelijkheid van functionerende waardeketens is een aspect dat naar voren is gekomen. In het algemeen zijn op basis van leveringen die consequent alleen konden worden uitgevoerd, flinke prijsstijgingen in grondstoffen en in afzonderlijke componenten geconstateerd.

Richtlijn en industriestandaard


Mechanisch gerecyclede post-consumer plastics, zoals de gele vuilniszak , leggen de basis voor nieuwe cosmetische verpakkingen.
Mechanisch gerecyclede post-consumer plastics, zoals de gele vuilniszak , leggen de basis voor nieuwe cosmetische verpakkingen.

Terwijl Interseroh een eigen studie heeft uitgevoerd met het Fraunhofer Instituut UMSICHT, hebben Beiersdorf, Werner & Mertz samengewerkt met het Fraunhofer Institute for Process Technology and Packaging. Dit om een richtlijn en de eerste industriestandaard op te stellen voor de implementatie van mechanisch pcr plastic - afkomstig van eindinzamelingspunten voor consumenten - voor cosmetische verpakkingen.

Het doel is om de implementatie van intern gerecycled materiaal uit te breiden. Tegelijkertijd willen de verantwoordelijke partijen de hele industrie meer richting geven en de capaciteit uitbreiden.

Halvering broeikasgassen

Meer gebruik van gerecyclede materialen heeft een positieve invloed op het klimaat. Dat bevestigt het onderzoek van het Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology UMSICHT in het onderzoek naar recyclingactiviteiten door de ALBA Group over 13 jaar. Broeikasgassen werden gehalveerd bij het gebruik van gerecyclede kunststoffen, vergeleken met de productie van kunststoffen uit ruwe olie. Het gebruik van de gerecyclede plastic Procyclen vermindert de milieubelastende broeikasgassen hier met 54% in vergelijking met het gebruik van nieuwe goederen.

‘We willen bijdragen aan het verminderen van de productie van nieuw plastic door meer gerecyclede kunststoffen in onze productverpakkingen te implementeren’, zegt Axel Geiger, Executive Expert for Purchase & Packaging bij cosnova.


Dit geldt eveneens voor de doppen van de cosnova nagellak potjes.
Dit geldt eveneens voor de doppen van de cosnova nagellak potjes.

Ook zal de bewustwording bij de consument worden vergroot door een statement hierover op de nagellakdoppen te plaatsen.

Artikel delen