De DS Smith Duurzaamheid Award

De DS Smith Duurzaamheid Award

Op dinsdag 7 juni wordt op het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin de DS Smith Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze prestigieuze vakprijs wordt overhandigd aan het bedrijf met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie!


Op 7 juni wordt op het Shopping Awards Gala de DS Smith Duurzaamheid Award uitgereikt aan het bedrijf met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact.
Op 7 juni wordt op het Shopping Awards Gala de DS Smith Duurzaamheid Award uitgereikt aan het bedrijf met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact.

Digital commerce bedrijven die in 2021 een verbeterslag op het gebied van duurzaamheid hebben gerealiseerd, worden gestimuleerd zich voor de DS Smith Duurzaamheid Award aan te melden. Bedrijven hebben nog tot en met 25 februari om zich op te geven op basis van een case-inzending. Genomineerden die voor de prijs in aanmerking komen, worden in de week van 11 april bekend gemaakt.

Beste (web)winkelbedrijven

Stichting Shopping Awards organiseert sinds haar oprichting in 2001 jaarlijks verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De speciale vakprijs op het gebied van duurzaamheid wordt voor het tweede jaar op rij uitgereikt door DS Smith, leverancier van duurzame verpakkingen op basis van papiervezels.

B2C en B2B ondernemingen met een digitale propositie die in 2021 een verbetering hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzaamheid komen in aanmerking voor de DS Smith Duurzaamheid Award. Het deelnameproces voorziet naar eigen zeggen naast kans op erkenning ook in een moment van evaluatie, feedback en reflectie. De vakjury, onder leiding van Ed Nijpels (oud-voorzitter van Thuiswinkel.org en huidig voorzitter van het Klimaatberaad), buigt zich over de deelnemers en kijkt naar factoren als innovatie, implementatie, leiderschap en de relatieve duurzame impact van een project. Inzendingen kunnen op allerlei gebieden betrekking hebben: van logistiek en verpakkingen tot duurzaam productaanbod en van energiebesparing tot circulariteit. Het gaat om een project dat een bepaald aspect van de bedrijfsvoering verduurzaamt.

‘Innovatieve verduurzamingsoplossingen’

Het belooft dit jaar wederom een spannende verkiezing te worden volgens Remko Berkhout, marketing en communicatie manager bij de verpakkingsleverancier.

‘We zien steeds meer en steeds innovatievere oplossingen voor verduurzaming: een teken dat de e-commercesector de duurzame transitie in toenemende mate omarmt. DS Smith zet zich al jaren in om de transitie naar de circulaire economie te leiden. Door ons te verbinden aan deze prestigieuze prijs van de Shopping Awards hopen we zowel een extra impuls als erkenning te geven aan de fantastische initiatieven in onze sector.’

Artikel delen