Fortaleza Capital: Marktrapport over duurzame verpakkingen

Fortaleza Capital: Marktrapport over duurzame verpakkingen

Corporate financieel adviesbureau Fortaleza Capital heeft haar marktrapport over de markttrends en implicaties van duurzame verpakkingen gepubliceerd, inclusief casestudies.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

De achtergrond van het marktrapport is de sterke groei in duurzame verpakkingen. Met name verpakkingen op basis van papier en pulp bieden interessante kansen voor bedrijven die duurzame verpakkingsstrategieën toepassen, zoals producenten, groothandels en merkeigenaren van verpakkingen, alsook voor fabrikanten van verpakkingsmachines, stelt het financieel adviesbureau.


Fortaleza Capital publiceert marktrapport over de markttrends en implicaties van duurzame verpakkingen.
Fortaleza Capital publiceert marktrapport over de markttrends en implicaties van duurzame verpakkingen.

Megatrend verpakkingen

Het marktrapport behandelt de megatrend voor verpakkingen die voor een sterke groei zorgt voor duurzame verpakkingen (technologie), kwantificeert de wereldwijde verpakkingsmarkt en de markt voor duurzame verpakkingen en illustreert de verschuiving naar duurzame verpakkingen op basis van papier en pulp.

Verpakkingsproducenten, groothandels en merkeigenaren

Het rapport schetst vervolgens de implicaties van deze megatrend voor verpakkingen voor verpakkingsproducenten, groothandels en merkeigenaren.

Verpakkingsmachines

Daarnaast wordt de wereldwijde markt voor verpakkingsmachines gekwantificeerd en komen de implicaties voor fabrikanten van op papier en pulp gebaseerde verpakkingsmachines aan bod.

Case studies

Het rapport wordt afgesloten met een aantal geselecteerde case studies van recent geïntroduceerde duurzame verpakkingsformaten in groente- en fruitverpakkingen.

Het rapport kan hier worden gedownload.

Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk corporate financieel adviesbureau gericht op drie sectoren: Packaging & Paper/Board; Recycling, afvalbeheer en energie; en Diensten, Media & Technologie.

Artikel delen