GKS LEAF zet trend in papieren verpakkingen

GKS LEAF zet trend in papieren verpakkingen

Vanwege de toenemende vraag naar recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen, heeft de verpakkingsindustrie de laatste jaren niet stil gestaan voor wat betreft ontwikkelingen in toepassingen van papier en karton naast de reguliere kunststof verpakkingen.

GKS Packaging

Als producent van verticale vorm-, vul- en sluitmachines signaleerde GKS Packaging al snel deze trend en werden er vele projecten gerealiseerd met haar huidige range verpakkingsmachines. Echter bij specifieke toepassingen en verpakkingseisen bleken huidige conventionele technieken niet altijd toereikend.Uitgangspunt papier

Met als uitgangspunt enkel en alleen papier, ontwikkelde het creatieve GKS-team als eerste hiervoor een geheel nieuwe verticale vorm-, vul- en sluitmachine genaamd LEAF. Deze machine behaalt de beste resultaten in het maken van papieren verpakkingen uit materiaal dat 100% recyclebaar en/of 100% composteerbaar is, onafhankelijk van papierdikte, verpakkingsvorm of sealmedium.

Tevens kan er in-line gaasmateriaal (mesh) worden ingebracht en geseald achter een venster in de verpakking. LEAF kan ook ingezet worden voor kunststofverpakkingen. Met de ontwikkeling is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Een belangrijk deel van de machine (de foliebok) is volledig vervaardigd uit gerecycled oceaanplastic. De machine is verder opgebouwd uit recyclebare materialen.

Toepassing

Na de introductie begin 2020 werden in korte tijd verschillende machines geleverd in o.a. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Ierland en Nieuw-Zeeland. LEAF wordt bijvoorbeeld toegepast voor het verpakken van: aardappelen, uien, knoflook en bloembollen.

Innovationhub Award 2021

Onlangs heeft LEAF de Innovationhub Award 2021 gewonnen op de Fruit Attraction beurs in Madrid. De volgende beurs waar LEAF gepresenteerd wordt is de Interpom in Kortrijk. Van 27 tot en met 30 november staan meerdere LEAF’s op deze belangrijke aardappelbeurs bij haar partners Synergy Systems en Tosca.

Naast papieren verpakkingen kunt u ook voor andere verpakkingsvraagstukken bij GKS terecht. GKS biedt een uitgebreide lijn verticale vorm-, vul- en sluitmachines die onder één dak in een moderne productiefaciliteit in Eindhoven ontwikkeld en gebouwd worden.

Artikel delen