Herbruikbare body wash fles van Dove

Herbruikbare body wash fles van Dove

Dove's nieuwe herbruikbare fles- en concentraatvullingen voor body wash bieden milieubewuste consumenten een eenvoudige oplossing om hun impact op het milieu te verminderen.

Het Britse designbureau JDO kreeg de opdracht om twee 'te mooi om weg te gooien' herbruikbare flessen te ontwerpen, evenals een reeks concentraat-navullingen en starterkits. De reikwijdte van het project omvatte ook het maken van visuals voor de lanceringscampagne en een 'how-to-use'-video voor gebruik. De creatieve oplossing moest de iconische ontwerpprincipes van Dove omarmen en tegelijkertijd de innovatieve duurzame propositie op een duidelijke en overtuigende manier overbrengen.

Veranderen van consumentengedrag

‘Veel mensen hebben de wens om hun steentje bij te dragen aan de bescherming van de planeet, maar ze weten niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. De nieuwste innovatie van Dove biedt hen een kans die gemakkelijk en effectief is’, zegt Fiona Florence, Managing Director bij JDO. ‘De creatieve uitdaging hier is het veranderen van het consumentengedrag door hen te laten zien dat ze plastic kunnen verminderen en toch kunnen genieten van de Dove-producten waar ze van houden. Ons ontwerp wekt de overtuiging dat verandering niet alleen mogelijk is, maar ook eenvoudig en mooi.’Refill, reuse, repeat

JDO ontwikkelde een elegant moderne illustratie met botanische elementen die de herbruikbare flessen sieren. Gelaagde groene bladeren tegen het zilver van de premium aluminium fles geven een spa-achtige kwaliteit. De finishing touch is een Dove-pictogram in goud met de instructies, 'Refill, Reuse, Repeat', een ingetogen accent dat het ontwerp eenvoudig en verfijnd houdt.

Artikel delen