Katoenen overhemd duurzaam verzonden

Katoenen overhemd duurzaam verzonden

Het classic katoenen overhemd van ceesnco is gemaakt van 100% katoen en voldoet aan de duurzaamheidsstandaard uit de modewereld: GOTS (Global Organic Textile). Eigenaar Maarten Veer vindt het belangrijk dat zijn producten ook duurzaam worden verpakt en verzonden. Daarom doet hij zijn overhemden in een linnen zakje en verstuurt hij ze in een bewaardoos gemaakt uit gerecycled papier.


In plaats van een kunststof zakje verpakt ceesnco het katoenen overhemd in een linnen zak dat herbruikbaar is.

100% katoen

‘In verband met recycling tot nieuwe grondstof hebben we voor 100% katoen gekozen en combinaties met polyester en nylon uitgesloten’, zegt Maarten Veer. ‘Bovendien is er voor gekozen om geen chemicaliën toe te voegen. Alhoewel deze stoffen na de eerste wasbeurten een strijkvrij overhemd opleveren, zal na verloop van tijd dat effect wegebben en moet het toch weer op de strijkplank.’


Duurzaam katoenen overhemd van ceesnco.

Lage footprint katoenen overhemd

Het ceesnco overhemd, een "all time classic” die comfortabel zit, wordt exclusief voor ceesnco geproduceerd door RCC uit Portugal. ‘Onze crisspy cotton is een stof die na het strijken zacht aanvoelt en tijdens het dragen herkend wordt aan het knisperende geluid van het katoen. Het katoen wordt speciaal voor ons vervaardigd bij Somelos in Portugal. Zo houden we onze footprint zo laag mogelijk, is het productieproces transparant en zijn we verzekerd van topkwaliteit’, aldus Veer.


De kartonnen doos kan dienen als bewaarbox.

Bewaarfunctie

‘In plaats van een kunststof zakje verpakken we de overhemden in een linnen zak dat herbruikbaar is als waszak of bewaarzak voor sokken, schoenen of handschoenen. Daarnaast versturen we onze overhemden apart in een kartonnen doos, die je kunt gebruiken als bewaardoos voor foto’s, kaarten, tekeningen enzovoort. Reduce, reuse en recycle is ons motto.’


‘De productie van het katoen en het overhemd vinden beiden plaats in Portugal, zodat de footprint zo laag mogelijk is’, zegt Maarten Veer van ceesnco.

Artikel delen