‘Linerless levert enorme besparing op’

‘Linerless levert enorme besparing op’

De komst van Linerless zorgt voor enorme afvalbesparingen als het gaat om het bedrukken van verpakkingen. Linerless etiketrollen bestaan uit etiketten zonder rugpapier, waar reguliere etiketten voorzien zijn van rugpapier. Het weglaten van rugpapier levert dus een enorme besparing op en voorkomt afval. Omdat het product niet wordt afgewikkeld van de drager wordt er gebruikt gemaakt van een Linerless labeler die het etiket op de juiste plaats afsnijdt, aldus Clever CPL.

De Linerless techniek wordt veelal toegepast op vlees- en visverpakkingen die in de supermarkt komen te liggen, maar Linerless is in meerdere toepassingsmarkten mogelijk. Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld C-labels, top/bottom labels en skinpack labels. Het is ook mogelijk om deze labels met elkaar te combineren, mocht dat nodig zijn.


Clever CPL: ‘Linerless levert enorme besparing op.’
Clever CPL: ‘Linerless levert enorme besparing op.’

Groot voordeel van de Linerless labels is de enorm hoge verwerkingssnelheid. Als we deze vergelijken met die van alternatieven is de Linerless verwerkingssnelheid veel sneller (120 stuks per minuut) en maakt dit een goede keuze. Bij de keuze voor Linerless is het wel van belang dat er rekening wordt gehouden met het feit dat Linerless bedoeld is voor grote oplages. De klant heeft namelijk een verwerkingsmachine nodig om het eigen productieproces hierop af te stemmen.

Clever CPL: ‘Milieuvriendelijke voordelen’

‘Maar wat maakt Linerless nou zo duurzaam en waarom zou ik ervoor kiezen?’ is een veel gestelde vraag. Klanten vragen zich af welke voordelen het met zich mee brengt en welke besparingen er precies worden gedaan als er wordt gekeken naar het milieu.

Stijn Willems, marketingmedewerker bij Clever CPL: ‘Wanneer er gekozen wordt voor Linerless, levert dit twee grote simpele besparingen op, namelijk afvalreductie en voorraadruimtebesparing. Omdat de labels niet beschikken over rugpapier is er geen afval en omdat er geen rugpapier is, passen er meer labels op een rol en wordt er dus per pallet bespaard binnen de voorraad van de klant.’

Artikel delen