MOSSUP-project van Searious Business wint Sustainability Award 2021

MOSSUP-project van Searious Business wint Sustainability Award 2021

Het Nederlandse bedrijf Searious Business heeft een Sustainability Award 2021 gewonnen voor zijn MOSSUP-project. Het project om Marokkaanse supermarkten te helpen hun plastic voor eenmalig gebruik aan te pakken, won in de categorie Best Practice tijdens de awards die werden georganiseerd door Packaging Europe op de Fachpack-show in Neurenberg op 29 september.

‘Het is een eer om door de internationale duurzaamheidsgemeenschap erkend te worden voor dit project. We hopen dat het meer aandacht zal schenken aan de noodzaak van een beter plastic afvalbeheer in Marokko’, zegt CEO Willemijn Peeters.

Plastic afval aanpakken

Searious Business lanceerde in maart dit jaar in een Marokkaanse supermarkt een aanpak voor Single-Use Plastic (MOSSUP). De missie was het terugdringen van al het plastic afval dat in Marokko in het milieu terechtkomt. Er zijn twee pilots uitgevoerd in de grootste supermarktketen van Marokko, Marjane, om de haalbaarheid van het verminderen van plastic afval te bewijzen. De eerste pilot is het recyclen van PET-flessen, waarbij een statiegeldsysteem wordt ingevoerd, en de tweede pilot schakelt voedselcontainers voor eenmalig gebruik om naar herbruikbare alternatieven bij de delicatessenbalies.

Pilotsucces

Het project is overweldigend goed ontvangen en heeft meer dan 180.000 PET-flessen (ongeveer 4.500 kg) verzameld tussen de twee proeflocaties in Marokko. De prognose is dat ze per supermarkt 1.000 kg PET-flessen per maand kunnen inzamelen.


Sustainability Award 2021 presented by Packaging Europe at the FACHPACK Converntion in Nuremberg, Germany on Sept. 29th.<br />
Photo: Steffen Oliver Riese<br />
www.steffenriese.de
CEO Willemijn Peeters op het grote scherm tijdens de uitreiking van de Sustainability Award 2021.

Artikel delen