Nieuwsronde: buitenlandse media - papieren rekfolie

Nieuwsronde: buitenlandse media - papieren rekfolie

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging World, PackNews, Neue Verpackung, PackagingNews en Packaging Scotland.

Digitale inkjetpers biedt nieuwe kansen

Ook in de VS zijn tal van commerciële drukkerijen de afgelopen jaren uitgebreid naar de verpakkingsmarkt, en vaak doen ze dit door middel van digitale printtechnologie. Spectrum Printing Co. uit Tucson, Arizona, is een goed voorbeeld. De 35 jaar oude drukkerij was gespecialiseerd in direct mail en verschillende marketing- en promotiematerialen en maakte al geruime tijd gebruik van digitale print- en afwerkingstechnologieën. Maar de installatie in 2020 van een Impremia IS29 digitale velleninkjetpers van Komori biedt aantrekkelijke kansen op het gebied van bedrukte dozen.
Ken Huizenga, Operations Manager bij Spectrum: ‘De meeste converters zijn terughoudend om bestellingen van minder dan 5.000 dozen te accepteren. Voor startups of kleinere bedrijven is 5.000 dozen een enorme verplichting. Met de Komori krijgen kleine bedrijven de kans om hun product te lanceren en vervolgens te groeien.
Bron: Packaging World


Spectrum Printing Co. uit Tucson, Arizona, heeft geïnvesteerd in een Impremia IS29 digitale velleninkjetpers van Komori

Dop waarschuwt als melk te heet is geworden

Sluitspecialist Caps & Closures uit Melbourne heeft een innovatieve schroefdop gelanceerd die aangeeft wanneer melk en andere temperatuurgevoelige dranken te heet zijn geworden en zo snel mogelijk naar een koude ruimte moeten worden verplaatst.
Het concept, genaamd ThermoShield, maakt gebruik van zogenaamd thermochromatisch materiaal, dat van kleur verandert afhankelijk van de temperatuur. Het thermochromatische materiaal wordt gemengd in het plastic, dat wordt gevormd tot schroefdoppen voor het verpakken van temperatuurgevoelige zuivelproducten zoals melk, room, filmmelk, sappen, enzovoort.
De ThermoShield-producten reageren op temperaturen tussen min 20 ° C en plus 70 ° C en de kleur kan veranderen over een breed kleurenspectrum, waardoor klanten hun sluitingen kunnen aanpassen, afhankelijk van over de temperatuurbereiken die van toepassing zijn op hun respectieve producten.
Bron: Pack News


Sluitspecialist Caps & Closures uit Melbourne heeft een innovatieve schroefdop gelanceerd die aangeeft wanneer melk en andere temperatuurgevoelige dranken te heet zijn geworden

IJslands koffiemerk in composteerbare verpakking

Het grootste koffiemerk en koffiebranderij van IJsland, Te & Kaffi, verpakt sinds kort haar uitgebreide assortiment koffiepads, bonen en korrels in composteerbare bedrukte verpakkingen van Roberts Mart.
‘We waren al lang op zoek naar composteerbaar materiaal voor onze verpakkingen en hadden altijd problemen met de juiste barrière op dit soort materiaal’, zegt Stefán Wernersson, Productiemanager Te & Kaffi. ‘Roberts Mart leverde precies wat we wilden en bood na proeven de juiste verpakkingsoplossing voor onze behoeften. We hebben nu een circulaire oplossing in IJsland waarbij de verpakking van ons naar een lokale industriële compostfabriek gaat die methaangas produceert zodat we meer koffie kunnen branden!’
Bron: PackagingNews


Het grootste koffiemerk en koffiebranderij van IJsland, Te & Kaffi, verpakt sinds kort haar uitgebreide assortiment koffiepads, bonen en korrels in composteerbare bedrukte verpakkingen van Roberts Mart.

Nieuwe rekfolies Coveris voldoen aan UK-tax

Coveris lanceert een reeks lichtgewicht stretchfolies met minimaal 30% gerecycled materiaal om te voldoen aan de eisen van de aanstaande Plastic Packaging Taks in het Verenigd Koninkrijk.
De nieuwe folies zijn gemaakt van een mix van gerecycled polyethyleen, teruggewonnen uit post-consumer afvalstromen en Coveris' eigen circulaire fabricageproces. De folies hebben volgens de producent dezelfde verpakkings- en transportefficiëntie als bestaande folies en ze zijn volledig recyclebaar.
Bron: Packaging Scotland


Coveris lanceert een reeks lichtgewicht stretchfolies met minimaal 30% gerecycled materiaal om te voldoen aan de eisen van de aanstaande Plastic Packaging Taks in het Verenigd Koninkrijk.

Flexpack en Seaman ontwikkelen papieren rekfolie

Seastretch is een nieuw product van Flexpack en Seaman dat op dezelfde manier kan worden gebruikt als handrekfolie, aldus de producenten. Het betreft een op papier gebaseerde oplossing voor het verpakken en vastzetten van producten op pallets. Daarnaast zijn er veel toepassingsmogelijkheden, zo gebruiken klanten het recyclebare filmalternatief voor oppervlaktebescherming of om producten te beschermen tegen UV-straling.
‘Er is nog geen papieren rekfolie op de markt’, aldus de directeuren Bernd Firmbach van Seaman Paper Europe en Tobias Kärst van FPS Flexpack. ‘Seastretch is daarmee een unieke verpakkingsoplossing.’
Bron: Neue Verpackung


Seastretch is een nieuw product van Flexpack en Seaman dat op dezelfde manier kan worden gebruikt als handrekfolie

Artikel delen