Panasonic biedt hulp bij packaging uitdagingen

Panasonic biedt hulp bij packaging uitdagingen

Het zijn uitdagende tijden voor packagingprofessionals. Duurzaam is wat de verpakking moet zijn, rendabel is hoe de verpakkingsmachine meer dan ooit moet draaien. Hoe breng je beide samen? Hoe houd je de vaart erin, zonder in te leveren op kwaliteit? Panasonic Industry helpt, met een breed pakket aan oplossingen voor verpakkingsmachines.

Dit is een artikel van onze partner Panasonic Industry.

Een kwalitatief hoogstaand product verdient de beste verpakking. Terecht dus, dat machinebouwers en producenten daar alle aandacht voor hebben. Maar toch, hoe houd je die standaard hoog nu de markt om steeds snellere productiecycli vraagt? En een verpakkingsmachine daardoor vooral ook flexibel inzetbaar moet zijn? Eén ding is zeker: in diezelfde machine moet veel, heel veel samenkomen. Dus springt Panasonic Industry daarop in, met een productportfolio waarmee de packagingsector tegemoetkomt aan de eisen van nu.


Download de brochure

Veelzijdig

Hoe die bundeling aan producten uitpakt, blijkt onder andere uit het aanbod voor horizontal flow wrappers. Terwijl sensoren uit de LX-serie de snijtekens in de folie detecteren, houden Panasonics ionizers de folie schoon. De MINAS A6-motor staat intussen aan de basis van een meer-assige servoaandrijving van de roterende messen, veelzijdige HM-interfaces zorgen voor visualisatie met een hoge resolutie en krachtige connectiviteit.

Klaar voor Industry 4.0

Dankzij een koppeling met Corvina Cloud profiteert de operator van een remote bediening en het ophalen van operationele data. Dat zorgt voor het benodigde inzicht. En maakt een machine als een horizontal flow wrapper tot een waardevolle toevoeging voor de organisatie die serieus werk maakt van Industry 4.0.

Voor duurzame ambities

Meedraaien als robuuste schakel binnen het productieproces: het is waar Panasonics oplossingen net zo goed aan bijdragen als het gaat om etiketteermachines, stretch wrappers en palletizers. Ook vormen de producten een krachtige aanvulling voor kartonneermachines: terwijl FX-sensoren lijmpunten detecteren, zorgen de sensoren uit de CX-serie voor een betrouwbare detectie van de stapelhoogte. Ook nemen de CX-sensoren moeiteloos glad papier waar. Juist dat laatste is wel zo relevant, nu organisaties steeds vaker papier inzetten als duurzaam verpakkingsmateriaal.

Portfolio op maat

Producten zoals PLC’s, servomotoren en aandrijvingen. Componenten zoals sensoren, veiligheidslichtschermen en lasermarkers. Panasonic Industry brengt ze op maat samen voor elke verpakkingsmachine en ondersteunt producenten en machinebouwers bij hun ambities om te voldoen aan de uitdagingen van nu. Bovendien reikt de service verder dan alleen het leveren van de laatste automatiseringstechnologie: de serieproductie gaat alleen van start na een uitgebreide test van elke nieuwe oplossing.

Bekijk de brochure met oplossingen

Artikel delen