Papieren fles voor Heinz tomatenketchup

Papieren fles voor Heinz tomatenketchup

Kraft Heinz, producent van voedingsmiddelen, werkt samen met Pulpex om een op papier gebaseerde, hernieuwbare en recyclebare fles te ontwikkelen, geproduceerd van 100% duurzaam geproduceerde houtpulp. Het bedrijf wil daarmee het eerste sausmerk zijn dat gebruik maakt van hernieuwbare verpakkingen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Meld u hier aan voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.

Deze samenwerking is voor The Kraft Heinz Company de laatste stap in haar ambitie om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het doel is om alle verpakkingen tegen 2025 wereldwijd recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken. De innovatie moet voor de onderneming ook bijdragen in het behalen van netto nul broeikasgasemissies tegen 2050.

Prototype


Heinz en Pulpex ontwikkelen een op papier gebaseerde hernieuwbare en gerecyclede fles voor Heinz tomatenketchup.
Heinz en Pulpex ontwikkelen een op papier gebaseerde hernieuwbare en gerecyclede fles voor Heinz tomatenketchup.

De twee bedrijven ontwikkelen een prototype om te testen hoe de ontwikkeling in de komende jaren kan worden gebruikt voor de Heinz Tomato Ketchup-flessen en andere verpakkingsformaten. De huidige gegevens van Pulpex geven aan dat de CO2-voetafdruk van de flessen aanzienlijk kleiner is dan die van glas en plastic per fles. Als ze eenmaal zijn gebruikt, wordt ook verwacht dat ze op grote schaal en eenvoudig recyclebaar zijn in papierafvalstromen.

‘Duurzaam denken’

‘Verpakkingsafval is een industriebrede uitdaging waar we allemaal ons steentje aan moeten bijdragen’ aldus Miguel Patricio, CEO van Kraft Heinz. ‘Deze nieuwe fles is een voorbeeld van hoe we creativiteit en innovatie toepassen om nieuwe manieren te onderzoeken om consumenten de producten te bieden die ze kennen en waar ze van houden, terwijl ze ook duurzaam denken.’

Beoordelen prestaties


Heinz: De volgende stap in het ontwikkelingsproces is het testen van prototypes.
De volgende stap in het ontwikkelingsproces is het testen van prototypes.

De volgende stap in het proces omvat het testen van prototypes om de prestaties te beoordelen, voordat ze met consumenten worden getest en de fles op de markt wordt gebracht.

Over Pulpex

Pulpex is een verpakkingstechnologiebedrijf dat naar eigen zeggen een eerste gepatenteerde, aanpasbare, single-mould papieren fles maakt van FSC-gecertificeerde, verantwoord geproduceerde houtpulp. De onderneming is een samenwerking tussen Pilot Lite Group en drankproducent Diageo. Pilot Lite is actief in venture management die investeert in en bedrijfs-IP omzet in vrijstaande, inkomstengenererende bedrijven.

Artikel delen