Recyclebare 2cc dispenser van Berry Global

Recyclebare 2cc dispenser van Berry Global

Verpakkingsfabrikant Berry Global heeft een recyclebare lock-up 2cc-dispenser ontwikkeld. De nieuwe Berry Wave2cc voldoet aan de vraag van de markt naar een duurzamere versie van het veelgevraagde pompformaat dat wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan persoonlijke verzorgingsproducten, zoals vloeibare zepen, bodylotions, shampoos en conditioners.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Meld u hier aan en ontvang hét vakblad voor de verpakkingsindustrie het eerste jaar met 30% korting.


Berry Global: Duurzame 2cc dispenser voor dikvloeibare verzorgingsproducten.
Duurzame 2cc dispenser voor dikvloeibare verzorgingsproducten.

De Berry Wave2cc is gemaakt van 100% polyolefine, zonder metalen onderdelen, waardoor de dispenser in combinatie met een PET-fles recyclebaar is. Dit heeft de dispenser een RecyClass A rating opgeleverd. Het zal eveneens beschikbaar zijn met maximaal 70% post-consumer gerecycled (PCR) materiaal.

Innovatief ontwerp

Berry Global heeft door een innovatief ontwerp van de dispenserconstructie het aantal componenten teruggebracht tot acht. Dit in vergelijking met de 12 tot 14 componenten die meestal in andere versies worden aangetroffen, aldus de producent.

Gemak en flexibiliteit

Een gebruiksvriendelijk voordeel van de Wave2cc is het sluitsysteem van de dispenser dat zowel met de klok mee als tegen de klok in kan werken. Dit biedt extra gemak voor consumenten en geeft de dispenser meer flexibiliteit om aan de vereisten van verschillende afvullijnen te voldoen.

Vincent Clauzel, hoofd van Berry CPI Care, verantwoordelijk voor de markten Dispensing, Closures en Healthcare: ‘Deze aanzienlijke investering in ons nieuwe Wave-platform toont onze wereldwijde ontwerp- en engineeringexpertise in de ontwikkeling van producten die voldoen aan de nieuwste consumenten- en marktvereisten. In het bijzonder, als onderdeel van ons B Circular-initiatief, onderstreept het onze toewijding om verpakkingsoplossingen te creëren die de vele voordelen van kunststoffen maximaliseren en ervoor zorgen dat de verpakkingen ook een waardevolle rol kunnen spelen in de circulaire economie. Op deze manier helpen we onze klanten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en te overtreffen.’

Artikel delen