Veilig en duurzaam werken met kunststof

Veilig en duurzaam werken met kunststof

Kunststof biedt veel voordelen. Dankzij kunststof is voedsel langer te bewaren en kennen we medische oplossingen zoals protheses. Daarentegen worden we ons ook steeds meer bewust gemaakt van de nadelen van plastics. Het is goed dat we met zijn allen beter stilstaan bij hoe we kunststof op de juiste manier kunnen toepassen. Alleen door op een verantwoorde wijze om te gaan met het gebruik van kunststof kunnen we ons blijven bedienen van de voordelen die kunststof ons te bieden heeft.

Dit is een artikel van onze partner Schiphorst Transport- en Opslagtechniek.

Ladingdragers

Kunststof ladingdragers zijn zo’n productgroep waar de Nederlandse verpakkingsindustrie veel baat bij heeft. Producten als kunststof kratten, pallets en palletboxen zijn hygiënisch in gebruik, makkelijk te reinigen, licht, handzaam en gaan jarenlang mee. Met name in de voedingsindustrie zijn deze kunststof ladingdragers een must om conform de strenge voedselveiligheid eisen te kunnen werken.

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V. in Deventer is producent en distributeur van onder meer kunststof kratten en pallets voor industriële toepassingen. Voor de productie van deze producten gebruikt Schiphorst deels nieuw materiaal, deels op kwaliteit getest gerecycled kunststof en tevens geregranuleerd kunststof. Al deze grondstoffen, materialen en additieven zijn vrij van schadelijke stoffen en zware metalen. Voor producten die worden geproduceerd voor de voedingsindustrie worden uitsluitend goedgekeurde en voedselveilige grondstoffen met traceerbare herkomst gebruikt.

100% recyclebaar

Kunststof kratten, bakken en pallets zijn 100% recyclebaar. Aan het eind van hun levensduur worden ze vermalen en in een compounder gereconditioneerd voor verdere verwerking. Dit geregranuleerde kunststof is van gelijkwaardige kwaliteit met dezelfde materiaaleigenschappen als virgin materialen.

Circulaire productie

‘We merken dat er steeds meer behoefte is aan duurzame logistieke oplossingen. Bedrijven worden milieubewuster en staan op meer fronten stil bij het duurzame aspect ervan, zo ook bij de keuze voor de juiste kunststof ladingdrager.’ Aldus Hans van Noesel, Sales Manager Benelux bij Schiphorst. ‘Schiphorst voorziet in die behoefte middels de productie van duurzame kunststof ladingdragers en met een unieke recyclingservice. Recyclen doen we niet alleen voor onze eigen organisatie. We geven klanten de mogelijkheid om afgeschreven kunststof ladingdragers te laten recyclen en het verkregen gerecyclede granulaat te gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers. Op die manier werken we samen met onze klanten aan circulaire productie en een duurzame markt.’

Herbruikbare ladingdragers

De kunststof ladingdrager is onmisbaar in de Nederlandse industrie. Zowel in food als nonfood-producties, bij opslaan en orderpicken van goederen en levensmiddelen in (geautomatiseerde) magazijnen, alsmede daarna bij het transport; overal komen kunststof ladingdragers aan te pas. Dankzij innovatieve producten en oplossingen van producenten zoals Schiphorst kunnen kunststof ladingdragers jarenlang hergebruikt worden en nadien weer volledig gerecycled worden tot een nieuw herbruikbaar product.

Artikel delen