Voedselverpakkingsfolie helpt met recycleerbaarheid

Voedselverpakkingsfolie helpt met recycleerbaarheid

Om de recycleerbaarheid in de Europese voedselvoorzieningsketens te helpen verbeteren heeft Sealed Air haar assortiment recycleerbare barrièrefolies uitgebreid. Twee nieuwe CRYOVAC Brand Eco BDF*-folies zijn speciaal ontworpen voor compatibiliteit met zowel mechanische recycling van LDPE als chemische recyclingprocessen.

Dit is een artikel van Sealed Air.

RIC4-gecertificeerd

Het nieuwe assortiment omvat Eco BDF20M, dat bestaat uit 100% nieuwe materialen, en Eco rBDF20M – een barrière display folie met 30% gecertificeerde circulaire grondstoffen (CCR). Beide folies zijn ontwikkeld en getest volgens protocollen die zijn gepubliceerd door de Association of Plastics Recyclers (APR), die tevens zijn afgestemd op die van Plastic Recyclers Europe (PRE). Dit betekent dat de nieuwe folies RIC4-gecertificeerd zijn.APR- en PRE-protocollen

Arnaud Brunet, Food Films Portfolio Director EMEA bij Sealed Air, zegt: ‘De APR- en PRE-protocollen zijn buitengewoon goed gedefinieerd en testen de mogelijkheid om innovatieve nieuwe folies te recycleren naast pure materialen zoals polyethyleen.’

Recyclingcompatibiliteit optimaliseren

‘In heel Europa worden steeds meer recyclingstrategieën ontwikkeld, met infrastructuren in verschillende stadia van ontwikkeling in verschillende landen. Ons doel was om nieuwe barrièrefolies te ontwikkelen die de recyclingcompatibiliteit in dit diverse spectrum zouden optimaliseren. Het zal voedselverwerkers, retailers en handelsmerken helpen om inventiever te worden nu landen steeds meer richting een circulaire economie gaan’, vult Brunet aan.

21 micron

De duurzaamheidsvoordelen van de nieuwe Eco BDF*-folies worden versterkt door de dunne barrièrefolie. Met 21 micron zijn beide folies lichter en dunner dan andere veelgebruikte thermovormbare folies.


Eco BDF-folie

Minder filmmateriaal en EVOH

‘De medium barrière helpt voedselverspilling te verminderen door de houdbaarheid te verlengen en voedsel te beschermen tegen verontreinigingen en bederf. Dit wordt bereikt door minder filmmateriaal te gebruiken, inclusief minder EVOH’, aldus Brunet.

De lancering van ECO BDF* volgt op de ontwikkeling van Sealed Air 's werelds eerste voedselveilige flexibele kunststoffolie met CCR. In 2020 heeft Sealed Air de bekroonde CRYOVAC Brand rBDF S10 Film uitgebracht, die bestaat uit ≤ 30% food-grade CCR en gecertificeerd door de International Sustainability & Carbon Certification.

100% van verpakkingen recycleerbaar

Brunet concludeert: ‘De ontwikkeling van ECO BDF* maakt deel uit van de belofte van Sealed Air dat 100% van haar verpakkingen in 2025 recycleerbaar zullen zijn. Dit ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten en is erop gericht hen innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij een circulaire economie.’

Meer informatie

*Deze EVOH-bevattende folie kan worden gerecycleerd in stromen van polyethyleen met lage dichtheid (LDPE). Sealed Air test haar producten intern in overeenstemming met de relevante APR/PRE-richtlijnen. Dergelijke tests impliceren niet en mogen niet worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van producten of certificering van resultaten door APR of PRE. De mate van recycleerbaarheid van het materiaal kan variëren, afhankelijk van de omvang en beschikbaarheid van flexibele folie-inzamelings-, sorteer- en recyclingprogramma's.

Artikel delen