Yex verduurzaamt pomelo-verpakking

Yex verduurzaamt pomelo-verpakking

Yex, groothandel in groente en fruit, heeft een duurzame verpakking ontwikkeld voor de pomelo. Duurzame verpakkingen is een belangrijke kwestie in de AGF-sector. In deze branche hebben verpakkingsmaterialen als doel de producten te beschermen, houdbaarheid te verlengen, te bundelen of te dienen voor marketingdoeleinden.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De oorspronkelijke verpakking van de citrusvrucht bestond uit een net, een plastic folie, een banderol en vaak ook nog een etiket. Shen Liu, innovation manager bij de groothandel, vroeg zich af of de beschermende verpakking niet duurzamer zou kunnen.

Yex: oorsponkelijke verpakking voor pomelo

‘Duurzaamheid is zo’n allesomvattend woord. Veel bedrijven vinden het lastig hoe ze moeten beginnen met het verduurzamen van hun verpakkingen. Bij Yex hadden wij dit ook. Daarom hebben we goed gekeken naar de eisen van de EU-wetgevingen, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, GroentenFruit Huis en natuurlijk onze klanten. Hieruit hebben wij een stappenplan en beleid voor onszelf gemaakt om zo duurzaam mogelijk te verpakken.’

Verduurzamen was uitdaging voor Yex

De nieuwe verpakkingsfolie is 50% lichter, beschermend en in één keer weg te gooien. Het verduurzamen van de verpakking was een uitdaging, omdat elk onderdeel van de verpakking wel degelijk een functie had.

Yex: nieuwe verpakking voor citrusvrucht pomelo

‘We hebben gekeken naar de basiselementen van de verpakking en door het “reduce, reuse and recycle” principe de verpakking geoptimaliseerd’, zegt Liu. ‘Op de verpakking staat vermeld dat de folie beschermend is, dus noodzakelijk voor de houdbaarheid. Hiermee willen we de consument informeren en bewust maken. Als dit seizoen goed verloopt, gaan we volgend jaar 100% over naar deze verpakking’, aldus Liu.

YEx verduurzaamt verpakking voor citrusvrucht pomelo

Artikel delen