Optimum: Ravenwood Linerless Labels voor uw AGF-verpakking

Optimum_linerless_fruit_lid

Optimum: Ravenwood Linerless Labels voor uw AGF-verpakking

Een Ravenwood label als deksel gebruiken voor uw AGF-verpakking? Dat kan! Bij Optimum Group produceren wij een verpakkingsoplossing die duurzamer is dan de hedendaagse groente- en fruitverpakkingen; de Linerless Fruit Lid. Een AGF- verpakking voorzien van de linerless fruit lid Ravenwood label is dé perfecte verpakking om herkenbaarheid in het schap te creëren en resulteert dan ook in een handzame verpakking met luxe uitstraling, die bovendien ook erg duurzaam is.

Den Berk Délice en Optimum Group

Den Berk Délice, een samenwerkingsverband van Belgische tomatentelers, heeft een nieuwe stap gezet in de transitie van plastic- naar kartonverpakkingen. Na het succesvolle project met Ravenwood labels bij collega Tomeco is Den Berk Délice geïnspireerd geraakt om ook te kiezen voor de Ravenwood verpakkingsoplossing van Optimum Group voor haar Miss Perfect tomaten.

Verpakkingsvraagstuk

Het verpakkingsvraagstuk van Den Berk Délice hield in dat zij op zoek waren naar een duurzame verpakkingsoplossing voor haar nieuwe tomaatverpakkingen, door deze te voorzien van een duurzame verpakkingsoplossing, waardoor de verpakkingen niet langer geseald hoefden te worden in plastic. De grootste uitdaging bij de zoektocht voor Den Berk Délice was het afsluiten van de verpakkingen, omdat de producten zichtbaar moeten blijven en de grote omloopsnelheid.

Aanpak Optimum Group™

Optimum Group heeft de Linerless Fruit lid Ravenwood aangedragen als duurzame verpakkingsoplossing voor de tomaatverpakking van Den Berk Délice. De keuze voor Ravenwood labels komt voort uit het feit dat deze labels geen rugpapier (linerless) bevatten en met een snelheid van tussen de 50 tot 70 labels per minuut aan te brengen zijn op de kartonnenverpakkingen van de Den Berk Délice tomaten. De Linerless Fruit lid Ravenwood labels bevatten, zoals het woord “Linerless” al omschrijft, geen liner of rugpapier, waardoor er tot wel 40% meer etiketten per rol worden aangebracht en aanzienlijk minder afval ontstaat gedurende het productieproces, omdat zelfs het stansafval recyclebaar is.

Optimum_linerless_fruit_lid Optimum_linerless_fruit_lid

Eindresultaat

Door de keuze voor de Linerless Fruit lid Ravenwood labels van Optimum Group als verpakkingsoplossing voor de tomaatverpakkingen van Den Berk Délice, is er gekozen voor een duurzame en chique informatiedrager die ook nog eens snel aan te brengen is. Bovendien draagt de Ravenwood verpakkingsoplossing van Optimum Group bij aan de verlaging van koolstofemissies, omdat er minder transport-, arbeids- en storagekosten zijn.

Hoe kunnen wij u helpen?
Onze experts staan voor u klaar:
+31 (0) 85 273 23 33, info@optimumgroup.nl

Artikel delen