Opvouwbare agf bakken besparen 75% op retourritten broccoli-export

Opvouwbare agf bakken van Tosca besparen 75% retourritten voor het broccoli-export van Agromark.

Opvouwbare agf bakken besparen 75% op retourritten broccoli-export

Agromark, een Spaans exportbedrijf dat gespecialiseerd is in groenten en fruit, heeft fors kosten bespaard en zijn ecologische voetafdruk geminimaliseerd op het transsport van haar broccoli. Dankzij de implementatie van Tosca's opvouwbare transportbakken bespaart het bedrijf 75% van zijn retourritten.

Tosca, dat herbruikbare verpakkingen levert voor de food, werkte samen met Agromark om de complexe transport- en kwaliteitseisen van de broccoli-export van Spanje naar het VK aan te pakken. Broccoli vereist immers een efficiënte verpakkingsoplossing die zijn versheid en kwaliteit in de hele toeleveringsketen behoudt.

Groentenkrat

Versheid broccoli garanderen

De opvouwbare bak is speciaal ontworpen om de kwaliteit en versheid van de broccoli te beschermen, meet 120x100x80cm en heeft een op maat gemaakte basis. Zelfs als de container helemaal gevuld is, blijven de bovenste lagen broccoli onbeschadigd. Deze oplossing van Tosca zorgt voor een goede ventilatie, verlengt de houdbaarheid van de broccoli van Agromark aanzienlijk en zorgt ervoor dat deze in topconditie bij de Britse klanten aankomt. Bijgevolg is Agromark zorgt de nieuwe transportverpakking voor een aanzienlijke vermindering van productverspilling en -verliezen, aldus Tosca.

 

Besparingen door klapkrat

 

De vouwbak van Tosca biedt niet alleen verbeterde houdbaarheid, maar ook kostenbesparingen en duurzaamheidsvoordelen. Met een ingeklapte hoogte van leeg 36,5 cm optimaliseert de bak de opslag tijdens retourritten. Agromark kan nu 104 lege bakken extra per vrachtwagen vervoeren, in totaal 182 opvouwbare bakken. Deze aanzienlijke capaciteitsverhoging vertaalt zich in een vermindering van 75% in retourritten voor Agromark.

Waar voorheen 56 vrachtwagens per 28 weken voor nodig waren, zijn nu slechts 14 retourritten nodig, wat resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Bovendien bieden de opvouwbare bakken van Tosca het voordeel dat ze eenvoudig te repareren zijn, waardoor het niet meer nodig is om de bakken weg te gooien en te vervangen in geval van schade.

Artikel delen