Panhuijsen Verpakkingen: ‘Duurzaam verpakken? Start vandaag!’

Panhuijsen_Verpakkingen

Panhuijsen Verpakkingen: ‘Duurzaam verpakken? Start vandaag!’

De wereld is in verandering en duurzaamheid staat hierbij voorop. Maar hoe pak je het nu aan als je duurzaam wilt verpakken? ‘Op het moment dat je bewust omgaat met jouw verpakkingsmateriaal en investeert in kwaliteitsmateriaal dat lang meegaat, zijn de eerste stappen in het duurzaam verpakken al gezet’, aldus Michiel van Dijk van Panhuijsen Verpakkingen.

‘Maar om een écht duurzame verpakking samen te stellen, is het anno 2021 noodzakelijk de overstap te maken naar recyclebare verpakkingen of zelfs naar biologisch afbreekbare verpakkingen. Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om milieuvriendelijker te verpakken’, vervolgt Van Dijk. ‘Dit doen we door bestaande oplossingen op andere wijze toe te passen of geheel nieuwe verpakkingsmaterialen, machines en combinaties daarvan in te zetten. Een goed voorbeeld is ons graskarton. Een duurzaam alternatief om de CO2-uitstoot te verminderen. In vergelijking met conventionele vezelpulp wordt de CO2-uitstoot per ton papier met circa 50% verminderd. Of denk aan Poliflexx Green, een rekwikkelfolie waar bij de productie in het mengsel van grondstoffen meer dan 50% Green PE wordt gebruikt. Dit is een polyethyleen op biologische basis dat uit groeiend suikerriet wordt gewonnen. Jouw transport voldoet zo aan de moderne eisen voor een duurzame ladingzekering. Zonder in te leveren op de kwaliteit en mechanische eigenschappen van vergelijkbare conventionele soorten folie’, legt Van Dijk uit.

'Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om milieuvriendelijker te verpakken.'

Geen verspilling van folie

Daarnaast is het tegengaan van verspilling een vereiste om duurzame verpakkingen te ontwikkelen. Dit kan onder andere worden nagestreefd door te werken met degelijke verpakkingsmachines. Van Dijk: ‘Zo kan een automatische palletwikkelmachine ervoor zorgen dat steeds precies de juiste hoeveelheid rekwikkelfolie wordt gebruikt voor het wikkelen van jouw lading. Er wordt geen folie verspild en je bent tevens verzekerd van een perfect gewikkelde pallet.’

‘Daarbij komt dat onze machines in tegenstelling tot vele anderen zijn opgebouwd uit standaard, Europese componenten. In de praktijk betekent dit dat wanneer er een onderdeel dient te worden vervangen, dit component makkelijk en snel verkrijgbaar is. Niet de hele unit, maar alleen het onderdeel dat kapot is hoeft te worden vervangen en je zit niet weken te wachten op onderdelen uit China. Hierdoor is de machine weer binnen no time functioneel en resulteert de stilstand niet in een nog grotere schadepost.’

Panhuijsen_Michiel_van_Dijk
Michiel van Dijk is commercieel directeur bij Panhuijsen Verpakkingen.

Niet inleveren op kwaliteit of keuzemogelijkheid
‘Bij Panhuijsen Verpakkingen hebben we ons aanbod aan verpakkingsmateriaal en verpakkingsmachines afgestemd op de wens voor verduurzaming. Wij stellen jou zo in staat om vanaf vandaag producten op duurzame wijze te verpakken, zonder dat je daarbij moet inleveren op kwaliteit of keuzemogelijkheid’, sluit Van Dijk af.

Wil je meer weten over duurzame oplossingen van Panhuijsen?
Neem dan contact op met één van de verpakkingsspecialisten van Panhuijsen Verpakkingen en bel 013 583 58 35.

Artikel delen