Papieren verpakkingsoplossing voor temperatuurgevoelige producten

Papieren verpakkingsoplossing voor temperatuurgevoelige producten

Papieren verpakkingsoplossing voor temperatuurgevoelige producten

RAJA introduceert RecyCold Climaliner, een papieren thermische voering bestemd voor het beschermen van temperatuurgevoelige producten, zoals groenten, fruit, gekookte gerechten en ijs. 

RecyCold Climaliner bestaat voor 98,5% uit papier en is naar eigen zeggen een recyclebaar alternatief voor traditionele temperatuurgecontroleerde verpakkingen, zoals aluminium zakken en polyurethaan isolatiepanelen. Zowel het papier als de lijm worden geaccepteerd in het papier recycling proces, zoals bevestigd door de European Paper Recycling Council (EPRC).

Rajapack_Climaliner_détail

 

E-commerce

Het thermische papier wordt door Ranpak in Heerlen geproduceerd en de e-commerce verpakkingsoplossing wordt door RAJA op de markt gebracht.
Climaliners zijn ontworpen om de binnenkant van standaard kartonnen dozen of kraftpapieren zakken te bekleden. Ze kunnen eenvoudig handmatig rond vers, gekoeld (0 tot 4°C) of bevroren voedsel gewikkeld worden. Eenmaal ingewikkeld beschermt de voering tot 48 uur tegen temperatuurschommelingen. Een combinatie met duurzame koelelementen zorgt voor een optimaal resultaat, claimt het bedrijf.

Climaliner wordt geleverd in rechthoekige vellen die drie lagen papier combineren: 

•    twee 100% gerecyclede voorbladen; 
•    ertussen een 85% gerecycled, honingraatpapier. 

De lucht tussen de lagen helpt de producten op een constante temperatuur te houden. Door de dunne voeringen (0,5 cm) kan de ruimte in dozen en zakken worden benut, en door het lichte gewicht van 211 g/m² kunnen de transportkosten worden geoptimaliseerd. 

Rajapack_Climaliner

 

Artikel delen